2022. február 10.

Szekeres Judit: Zuhanás a fellegekbe


Az írónő regénye 2019-ben jelent meg, azóta már többször találkoztam vele, ám eddig mindig tovább haladtam anélkül, hogy a kötet bűvkörében kerültem volna. Tavaly karácsonykor ajándékként kaptam ezt a művet, így azt hiszem ez éppen elég sorsszerű volt ahhoz, hogy végül megtörténjen a legelső olvasásom Szekeres Judittól.

Történet:

Jenna egy jól menő, nemzetközi New York-i cégnél titkárnői pozícióban helyezkedett el. Ezen kívül szabadidejében szeret írni, most is épp egy regényen dolgozik. Egy kósza véletlennek köszönhetően ismerkedik meg a spanyol fővárosban élő konzultánssal, John Markkal. A férfi már kezdettől fogva közvetlenül viselkedik a nővel, bár ez egyértelműen flörtölés a részéről.

A nő a lehető legtávolabb tartja magát a férfiak közeledésétől, azonban John rettentően nagy hatással van rá – s már az első alkalommal felkelti a nő érdeklődését. Rövid ideig bírja Jenna féken tartani a benne tomboló érzelmeket a férfi irányába, míg végül bízni kezd abban, hogy jó döntést hoz, s végül John oldalán leli meg a boldogságot. Ám mielőtt a nő észlelné az ezzel járó változásokat, máris egy másik oldala kezd megmutatkozni a férfinak.

Jenna a férfi kérésére a segítője lesz. Olyan üzleteket kell megkötniük, melyek ugyan egyáltalán nem tiszták, de mégsem lát ezek mögé sok mindent – csak John szavait hallja meg, aki abszolút elvarázsolja kedvesét. A kapcsolatuk egyre erősebbé válik, miközben a férfi körül burjánzó rejtélyek egyre inkább előtérbe kerülnek.

A nő álma beteljesedni látszik, mikor a férfi kapcsolatainak köszönhetően egy fantasztikus kiadó lehetőséget ajánl neki a regénye megjelentetésére – ez pedig azzal jár, hogy Jenna hírneve egyre nagyobbá válik. Azonban a szerelmük számos akadályba ütközik, ami úgy tűnik, hogy teljesen megkeseríti a kapcsolatukat. Olyan harc veszi kezdetét a viszonyuk szétesése után, ami mindkettőjük világát velejéig megrengeti.

Titok, csók, árulás, szenvedély.
Hogyan képes Jenna és John kezelni a történteket? Mi az, ami a valóság mögé rejtőzik?

Véleményem:

Tulajdonképpen kettős érzelmek vannak bennem a Zuhanás a fellegekbe című regény kapcsán. Alapvetően az írónő stílusa tetszett, az alaptörténetet is kedveltem, ám sajnos a karakterekről ezt nem teljesen mondhatom el. A romantikus regények nagy kedvenceim, azonban Judit regénye számomra sajnos egy picit túlment a jó ízlés határán.

Nem szeretek kifejezetten negatív gondolatokat megosztani az értékeléseimben, ugyanis hiszek abban, hogy mindenkinek a saját szíve joga eldönteni, hogy mit talál érdemesnek az elolvasásra és mit nem. Így igyekeztem korrekt módon megfogalmazni azt, hogy az én pozitív élményemet mi tántorította el igazán.

A karakterek személyisége silányra sikeredett. Egyenesen idegesített az, hogy a női főszereplő ennyire hamar bedőlt egy szinte ismeretlen férfinek, ráadásul olyan piszkos tárgyalásokat folytatott le vele, amik miatt aztán verhetné a fejét a falba, ha nyilvánosságra kerülnének. A búvárhírrel kapcsolatos reakciójáról és a következményekről nem is beszélve.
A férfi főszereplő egyszerűen unszimpatikus volt számomra. A kettejük kapcsolata olyan morális és erkölcsi kérdésekbe ütközik, amik számomra már a túlzás kategóriába estek.

Összességében „sajnos” közömbös véleménnyel tudtam zárni a regénnyel kapcsolatos érzelmeimet. Előfordulhat, hogy az én értékrendem más a többi olvasóéval szemben, de egyszerűen a főszereplő degradáló, porig alázó tette részemről nem fér bele egy színvonalas romantikus olvasmányba.
Nem szeretném, ha a Judit munkásságával való kapcsolatomat egyetlen félresiklott mű határozná meg, így mindenképpen tervezem, hogy a továbbiakban mást is megismerjek tőle.

Ha a negatív élményeimet félreteszem, akkor azt mondanám, hogy ez egy izgalmas, szenvedélyes regény. Ám sajnos ezt így nem tudom őszinte szívvel kijelenteni.

Kedvenc idézetek:

"Egyszer a magasba repít, máskor pedig a mélységbe taszít."

"(..) az élet csak egy nagy parádé, én pedig megtanultam, hogyan kell játszani."

"Érezni akarom, ha zuhansz, hogy időben elkapjalak."


További információk:
- Olvasásom: 2022. január 2. - január 7.
- Kiadó: Álomgyár
- Oldalak száma: 352 oldal


Fülszöveg:

Te ​mit tennél kockára a sikerért? És mit a szerelemért?

Jenna Sutton, a fiatal, frissen diplomázott közgazdász éppen első munkahelyét tölti be egy nemzetközi cégnél New Yorkban, szabadidejében pedig egy regény megírásán dolgozik. John Mark, a cég Madridban élő konzultánsa első látásra beleszeret Jennába. A lány eleinte tartózkodik Johntól, de néhány hónap elteltével elveszíti az érzelmei felett az irányítást, és fejest ugrik a sokat ígérő kapcsolatba.
Johnról idővel kiderül, hogy teljesen más ember, mint amilyennek őt korábban Jenna hitte. A kimért, hűvös konzultáns valójában egy szenvedélyes férfi, aki bevezeti Jennát a kaszinók és a fényűzés világába, ahol a lány befolyásos emberekkel ismerkedhet meg. Ennek köszönhetően hamar kiadják a könyvét is, ami hatalmas sikert arat. A hétköznapi lányból egyszerre világhírű celeb válik. Johnra azonban egyre kevesebb ideje jut, ami a kapcsolatuk végéhez vezet. Ám a férfi igazságtalannak érzi a helyzetet, és a józan eszét elveszítve bosszút áll Jennán.
Botrányos videófelvételt ad el egy magazinnak a lányról, ami hatalmas port kavar. Róluk szólnak a hírek, az újságok. De valóban minden az, aminek látszik?

Szekeres Judit a nagy sikerű Meztelen igazság és A múlt árnyékában című regényei után egy újabb, finom erotikával fűszerezett izgalmas történeten keresztül mutatja meg, hol a határ becsület és fondorlat között.