2023. szeptember 3.

Veda Sylver: Párizsban felejtett szív - előolvasás

Veda Sylver munkássága nem ismeretlen számomra, többször lehetőségem adódott megjelenés előtt elolvasni a regényeit, amivel minden egyes alkalommal más-más utazásra váltottam jegyet. Az írónő a romantikus zsánerben alkot, melyet néhol erotikával fűszerez, míg máshol krimi elemekkel egészít ki. A Párizsban felejtett szív szintén szerelmi történet, ám ezúttal lélektani vonallal került kibővítésre, amely páratlan cselekményszállal, rengeteg érzelemmel varázsolja el az olvasót.

Történet:

Charlotte szülei halála után a nagynénje gyámsága alá kerül, aki ahelyett, hogy foglalkozna a lánnyal, beadja egy neves magániskolába. Miután a lány a felnőttkor küszöbére lép, iskolatársával és egyben legjobb barátnőjével, Emmával egy fantasztikus városba, Párizsba utazik.

Az egyik nap egy különleges vacsorán kell részt venniük, ezért Emma az édesanyjával és a legjobb barátnőjével vásárolni indul, ahonnan Lottie végül idő előtt elszabadul és tesz egy nagy sétát a francia utcákon. Így találkozik össze egy kávézóban a híres teniszjátékossal, Fabiennel, akivel nem mellesleg Emmát akarják összeboronálni a szülei. Végül eltöltenek egy kis időt egymás társaságában, ami mindkettejükre hatással van, mégis aznap este egy sokkal emlékezetesebb élménnyel gyarapodnak, ami mindkettejük jövőjét megpecsételi.

Nyolc év elteltével Charlotte feltűnik Fabien életében, amit egyikük sem kezel jól, de a nőnek muszáj segítséget kérnie a férfitól egy fontos dologban.
Nyolc évvel ezelőtt eltűntek egymás életéből, amikor súlyos titkokkal a vállukon indultak a nagyvilágba, melynek felfedése más megvilágításba helyezett volna mindent.
Nyolc év távlatából sem közömbösek egymás számára, a tűz még mindig ott lobog bennük. Megszámlálhatatlan könnyek, kimondatlan érzelmek.

Mindketten új életet kezdtek, de ennyi elég, hogy legyen erejük elnyomni a hirtelen fellángoló szenvedélyt?
Mennyire erős egy nő, ha nem a megfelelő személy áll mellette?
Mi mindent képes az ember megtenni a szeretteiért?
Hogyan kezeli Fabien a titkot, ami árnyékként követi?
Létezik számukra a boldog befejezés, ami mindent felülír?

Véleményem:


Veda Sylver ezúttal sem hagyta kétségek között az olvasókat, ennek ellenére olyan befejezéssel zárult a történet, amire nem számítottam. A két főszereplő rengeteg küzdelmen és akadályon túl jutott, annyira átéreztem a helyzetüket, mindannyiukét. Sokszor csak átnyúltam volna a köteten és szorosan megöleltem volna őket!

A Párizsban felejtett szív elolvasását követően azt éreztem, hogy kimerültem, hogy annyira erős emocionális töltete volt - egyszerűen leszívott. Az írónő több komolyabb, megfontolandó témát elrejtett a cselekményszálban, melyek szinte tökéletesen passzoltak a mű egészéhez. Maximálisan bele tudtam felejtkezni a regénybe, abszolút bele tudtam élni magam!

Már a fülszöveg alapján is ígéretesnek tűnt, rendkívül pozitív nyomot hagyott bennem!
Veda Sylver kötetei eddig is kedves helyet foglaltak el a szívemben, de legújabb, megjelenés előtt álló könyvével vitathatatlanul a legmagasabb szintre került! Kellőképpen romantikus, mégsem ekörül forog az egész cselekmény, a szereplők személyisége jól kidolgozott, életszerű.

A Párizsban felejtett szív gördülékeny, érzelmekkel teli alkotás, ami többször megnevettet, vagy éppen megsirat. Könnyedén magába szippant, rabul ejt! Tiszta szívvel ajánlom a romantika kedvelőknek!

Kedvenc idézetek:

"(..) nem baj, ha félünk. A félelem csak erősebbé tesz minket, ha képesek vagyunk legyőzni."

"Furcsa dolog az idő, egyszer úgy érzi az ember, hogy szinte az egész élet elsuhan mellette, máskor pedig egy perc is végtelennek tűnik."

"Gyönyörű, akár egy viaszbaba, és pont olyan érzéketlennek is látszik. Egy igazi mestermű, lélek nélkül."

"(..) tudom, milyen, amikor azt érzed, hogy minden összeomlott körülötted. De hidd el, ilyenkor kell a legerősebbnek lenned, nem pedig engedni, hogy a szomorúság irányítson."

A kötet fülszövege itt olvasható: moly.hu 💙