2023. augusztus 31.

K. M. Holmes: Amíg a szerelem el nem választ

K. M. Holmes azon írók körébe tartozik, akik minden történetükkel egy újabb páratlan világba kalauzolnak el. Az eddig tőle olvasott regényeim közül a Veszteség sorozat az, ami számomra nagyon magasan vezeti a mezőnyt, ezen belül pedig a Hazel az, ami felkapaszkodott az első helyre. Az Amíg a szerelem el nem választ más, mint az írónő eddigi művei, sokkal mélyebb érzelmi világba kalauzolja el az olvasókat, mint ahogy azt megszokhattuk tőle - nekem kifejezetten tetszett!

Történet:

Rylee édesapja marketing cégénél dolgozik, itt találkozik a férfival, akivel egy évvel később házasságra készül. Dustin az a férfi, aki megfutamodik és az esküvő napján hátrahagyja a menyasszonyt és a násznépet. Mindenki úgy véli, hogy a férfi megijedt és nincs szándékában bekötni a fejét, ezért lépett le szó nélkül. Kivéve a nőt, mert ő biztosan tudja, hogy a vőlegénye nem ilyen és szó nélkül, kétségek között gyötrődve nem hagyná magára semmiképpen sem. A nő szülei, barátai és a házasságra meghívottak mindegyike csupán sajnálni tudja Ryleet, senki nem nyújt neki valódi támaszt vagy segítséget, csak egyetlen ember.

Hayden nem tervezett megjelenni a legjobb barátja nővérének az esküvőjén. Azonban kapott egy üzenetet, ami teljes mértékben felborította a világát és úgy érezte, hogy muszáj megjelennie, részt vennie a ceremónián. Fiatal kora óta ismeri Ryleet, mindig civakodtak és beszólogattak egymásnak, de bizony vannak olyan érzelmek, amiket a férfinak mélyre le kell ásnia, hogy közömbösen vághasson bele ebbe az ügybe. Ám arra nem számít, hogy a vőlegény eltűnik, a menyasszony segítségére kell sietnie és ezzel a felszínre bukik minden, amit a hosszú évek folyamán eltemetett magában.

Rylee és Hayden közösen eldöntik, hogy megkeresik a férfit és tisztázzák a helyzetet. Mindent megmozgatnak, hogy ez sikerüljön, hiszen mindketten más okból kifolyólag akarnak ismét találkozni vele. Arra egyikőjük sem számít, hogy eközben az egymás iránt érzett vágy felbukkan. Ahogy arra sem, hogy Dustin újbóli megjelenése nem úgy alakul, ahogy azt szerették volna, azt pedig végképp nem, hogy ezzel egyúttal Rylee élete is veszélybe kerül.

Mit tennél, ha a vőlegényed eltűnne az esküvő napján?
Hogyan reagálnál, ha kapnál egy üzenetet valakitől, aki fontos neked, de későn vennéd észre?
Létezik a boldogság, ha nem a saját elvárásaid szerint élsz, csupán megfelelésből?
Ki a rossz ebben a történetben, s milyen cél vezeti az útját?

Véleményem:

Miss Holmes ezzel a művel nemcsak kikapcsolódni és szórakoztatni szeretett volna, egy merőben lényeges dologra fókuszál rá.
Rylee gyermekkorától kezdve a szülei elvárásai szerint élt, a saját igényeit az általuk megjelölt szempontok szerint határolta be és minden ízében törekedett arra, hogy megfeleljen nekik - főként a családjukat ért szörnyűség után. A saját önképét tőlük függően alakította ki, ahogy a boldogságot is az ő közbenjárásukkal határozta meg és a saját vágyait elnyomta, hogy a tökéletes lány lehessen. Ám ezzel elveszített egy nagy darabot saját magából, sokkal könnyebben omlik össze a világa, és nehezebb is visszatalálnia a valódi, igazi önmagához, ahogy felismerni a céljait, az álmait és persze a számára meghatározó boldogságot is.

Az Amíg a szerelem el nem választ egy izgalmakkal szőtt, erotikával megspékelt, letehetetlen romantikus történet. A főszereplőket imádtam, különböző személyiségek, akik eltérő energiát közvetítenek, mégis tökéletes összhangot alkotnak. A jelen eseményeit követve bepillantást kapunk a múltba is, ahol sokszor vicces, ugyanakkor szívszorító pillanatokkal is találkozunk. A két idősík és a két nézőpont ellenére, könnyen olvasható, magával ragadó kötet.

K. M. Holmes zseniálisan alkotta meg ezt az elkápráztató regényt! A feszes hangulatú cselekményszál, az intenzív emóciók és az elképesztő tájleírások verhetetlen egyveleget alkotnak. Élveztem, éreztem, maximálisan beleéltem magam a könyvbe! Csak ajánlani tudom a romantikus lelkeknek, mert az írónő most sem hazudtolta meg magát és az Amíg a szerelem el nem választ már az első oldalakon a rabjává tesz!

Kedvenc részletek:

"Azt hittem, az élet egyszerű, de ma rá kellett jönnöm, hogy tulajdonképpen nagyon nehéz és csak téblábolunk benne, kiszolgáltatva magunkat a sors akaratának. Mert hiába hisszük, hogy a célunk felé hajtunk és biztos talajon lépkedünk felé, bármikor történhet valami, ami végérvényesen megváltoztatja a sorsunkat. Ami mindenféle előzmény nélkül lecsap ránk és porrá zúzza a legszebb álmainkat. És mi marad nekünk, miközben kétségbeesetten kutatunk a romokban? A teljes összeomlás. A csalódottság, a félelem és a kétségbeesés."

"Imádtam, hogy amikor vele voltam, a világ életre kelt körülöttünk. Mert vele lennem olyan volt, mintha a világ egy másik oldalát mutatná nekem. Azt, ahol az ételek ízletesebbek, a színek élénkebbek és a csókok feledhetetlenek. És szerettem azt is, ahogyan reagálok erre. Hogy át tudtam élni az élményeket, hogy el tudtam veszni egy pillanatban, és meg tudtam nyugodni a karjában."

"Csak pillanatnyi megnyugvást adhatok neki, semmi mást. Ám ami az egyik emberben megnyugvást eredményez, a másikban fenekestül felforgat mindent."

 A fülszöveg itt olvasható: moly.hu 💜