2023. május 14.

Diana Hunt: Titokzatos útitárs

 

Diana Hunt munkásságával elsőként 2021 októberében találkoztam, amikor is lehetőségem adódott előolvasni a második megjelent regényét, az Őrületbe kergetsz-et. Már első ismertségre megvett magának az írónő, hiszen ott is megmutatkozott az ütős stílusa, amely harmadik művében teljesedett ki igazán.

Ugyan, ezt a könyvet olvastam utoljára tőle, mégis úgy vélem, hogy abszolút elhatárolható fejlődés szempontjából mindhárom alkotás - a Titokzatos útitárs a jövő fantasztikus könyveinek ígéretét hordozza magában, az Őrületbe kergetsz egy furfangos és lendületes élménnyel kecsegtet, míg a Jack árnyékában egy sokkal összetettebb felépítésű, mely szédületes utazásra hív. Ezek után méltán kérdezhetem, hogy vajon legújabb műve, az Őrület határán mit tartogat számunkra?

A Titokzatos útitárs a NewLine kiadó égisze alatt jelent meg. Ez a regény mind külsőleg, mind belsőleg visszafogottabb az írónő másik két történetéhez képest. Ebben a kötetben szemmel látható, hogy még csak próbálgatja a szárnyait, ennek ellenére felülmúlja több magyar alkotó művét is. Biztos vagyok abban, hogy ha ezt ismertem volna meg elsőként az írónőtől, akkor is olvastam volna a későbbi köteteit.

Allison Fouler esküvői fotós, aki épp az egyik munkája végeztével tart hazafelé vonattal, Nápolyból Párizsba. Már a felszállás előtt szembetalálkozik egy jóképű, arrogáns idegennel, akiről idejekorán kiderül, hogy az egyik utastársa. Azonban az út során szeretné bevetni a női bájait, hogy meghódítsa, s egyben megleckéztesse a férfit, ezért már az első este alkalmával egy mutatós, ízléses ruhadarabban jelenik meg a vacsora alkalmával.

Aaron Miller képtelen levenni a szemét a gyönyörű nőről, akivel már többször összetalálkozott az elmúlt órák során. Végül a makacssága és a köztük lévő vágyak hatására a kabinjába kerülnek, ahol azonban a csókolózásnál tovább nem jutnak.

Főhősnőnk összebarátkozik egy másik nővel, Jessicával, akivel hamar egy hullámhosszra kerülnek - rengeteget nevetnek, beszélgetnek és együtt is étkeznek. Azonban a második este valami félresiklik és olyan cselekmények tanúja lesz, amit a legvadabb álmaiban sem gondolt volna. Ennek következményeképp az utazása itt nem ér véget, hanem tovább folytatódik egy olyan világba, ahol a gyilkolás és a hazudozás állandó.

Léteznek igaz érzelmek ott, ahol folyamatosan a szemfényvesztés és a kegyetlenség az úr? Meg lehet bízni valakiben, akinek a viselkedése változó, s aki egyszer a magasba emel, majd a következő alkalommal a földbe tipor?

Diana Hunt első regénye egy izgalmas, életteli történetet tár elénk, ahol egy pillanatra sincs megállás, folyamatosan jön egy újabb csavar, ami összekavar vagy megváltoztat mindent. A karakterek sokszínűek, jól megformáltak, ezáltal könnyen összeegyeztethetőek a cselekményszállal.
A szereplők nagy részével szimpatizáltam - két kivétellel. Allison és Aaron mellett nagy szerepe lesz a műben több karakternek a vonatról. Ezen felül megismerkedhetünk a főhősnőnk bátyjával, sőt még egy hírhedt vezérrel is.

A regény olvasása közben teljesen ki tudtam kapcsolni, az elmúlt időszak nehézségei után tökéletes kikapcsolódást nyújtott. Közel két este alatt befaltam a lapokat, pedig annyira nem szerettem volna a végére érni. Tetszett, a kalandfaktor mellett kiemelkedő helyen szerepeltek a humoros és az erotikus elemek is. Ez csak még inkább hozzájárult a Titokzatos útitárs lendületességéhez, pörgősségéhez.

Nem mellesleg a kötetet egy kedves barátom, Anett ajánlása alapján olvastam el. Így nemcsak Diának tartozom hálával a kedves élményért!
Rettentően várom, hogy milyen alkotásokat olvashatunk még az írónőtől!

🌟

"Elég egyetlen nagy csalódás, egy fájdalmas szakítás és az ember falat emel maga köré. Vannak, akik olyan falat húznak fel, ami viszonylag könnyen lebontható, már ha a megfelelő ember próbálkozik vele. Mások viszont toronymagas, erős falakat emelnek maguk köré, amiket csak tégláról téglára lehet lebontani."

"Miközben a hajammal való játék lefoglalta, akár egy kisgyereket, a tekintetében lévő tűz olyan hevesen tombolt, hogy tudtam bármelyik pillanatban felperzselhet."

"Kíméletlenül eltapos, és maga alá teper (..)
Azt hiszem, ő az én kriptonitom. Egyszerűen elgyengülök a közelében."


🌟
 
Fülszöveg:

Mégis kiben bízhatsz meg, ha senki sem az, akinek mondja magát?
A francia fotós, Alison Fouler megtapasztalja, hogyan lesz egy kétéjszakás vonatútból egycsapásra érzelmekkel teli hullámvasút.
Aaron Miller egy piszkosul vonzó férfi, csakhogy a viselkedése megfejthetetlen.
A titkok felfedése pedig súlyos következményekkel jár.
Alisonnak rá kell jönnie, hogy amibe belecsöppent, az még a legvadabb rémálmain is túltesz.
Létezhetnek valós érzelmek egy olyan világban, ahol minden a megtévesztésről szól?
Nem minden titok hazugság, de minden hazugság mögött egy titok rejlik.

(NewLine, 2021)