2022. november 6.

Abby Winter & Veda Sylver: Chicagói (vég)játszma (Az álarc 2.) - előolvasás


Az írónő páros előző, első közös regénye a Miami (ál)arca kiemelkedően jól sikerült. Mind pörgésben, mind cselekményben, mind érzelemben hozták azt a színvonalat, amit az olvasótábor elvárt tőlük, sőt véleményem szerint magasabb szinten is teljesítettek. Mindezt figyelembe véve nagyon megörültem, amikor beharangozták Lisbet és Craig történetének folytatását. Átkozottul kíváncsi és izgatott voltam, hatalmas mosollyal az arcomon kezdtem el olvasni a Chicagói (vég)játszma című könyvet, amiért ezúttal is roppant hálás vagyok mindkettőjüknek.
A mű külseje hasonló megjelenésű, mint a történet előzmény kötetének borítója. A fedlap felső részén a két főszereplőnk megszemélyesítését láthatjuk, az alsó rész pedig a helyszínt mutatja be az olvasók számára. A cím betűtípusa ismételten kiemelkedő helyet kap a külcsínen, melynek színe tökéletesen passzol a háttérhez.

Lisbet és Craig az átélt fájdalmakat maguk mögött hagyták, s Chicagóba költöztek, hogy tiszta lappal kezdjék meg a közös életüket. A nőből azóta is feltörnek a borús emlékek, amelyekről nem igazán tud beszélni a férfivel, legalábbis az folyamatosan elzárkózik előle. Ezen kívül szerelmespárunk élete normális mederben folyik, a család bővítés fontos szerepet kap a mindennapjaikban.

Női főszereplőnk éppen a legjobb barátnőjével, Mollyval shoppingol a helyi bevásárlóközpontban, amikor megpillant valakit, akit inkább elfelejteni szeretne. A hirtelen impulzus hatására Lisbet rosszul lesz és a kórházban tér magához, innentől kezdve minden a feje tetejére áll és semmi sem lesz biztos.

Craig mindent megtesz azért, hogy megóvja kedvesét és boldog legyen. Ám van az a pont, amikor minden veszélybe kerül és nincs jó vagy rossz döntés, de választani kell.

Lisbet és Craig ismét találkozik a legmélyebb érzésekkel, a kegyetlen fájdalommal és a reményvesztettséggel. Vajon elég stabil a köztük lévő kapocs, hogy egy újabb rettenetes megpróbáltatást kibírjon? Egyáltalán képesek-e harcolni egymásért és a szerelemért, ha kezdetét veszi a dermesztő végjátszma?

Abby Winter és Veda Sylver együttese ismételten leigázza az olvasókat! Észveszejtő, meghökkentő és fergeteges élményt kapunk!

Már az első oldalakon érezhető a főszereplőink feje felett gyülekező felhő, amely fejezetről fejezetre csak még borúsabbá válik. Ezzel egyidejűleg várható a vihar, amely végleg leteríti őket, azonban az olyan elánnal érkezik, amire az olvasó egy percig sem számít!

A Chicagói (vég)játszma nem egy lányregény, ahol minden happy és minden gond pillanatok alatt elszáll, hanem egy kőkemény, lelki mélységekbe hatoló történet, ahol a titkok, az ármánykodás és a bosszú mindent maga alá temet. A kérdés csak az, hogy a főszereplők elég szívósak-e ahhoz, hogy kibírják az utolsó kört és lezárjanak mindent, már ha egyáltalán ezt akarják.

Véleményem szerint bámulatos olvasmányt kapnak az olvasók a kezük közé, méltó folytatása a kötet Lisbet és Craig történetének. Mozgalmas, kalandos, egy lebilincselő utazás, ahol sírni és nevetni fogsz, de minden egyes érzelmet a szereplőkkel karöltve élsz meg!

🌟

"A padlón fekve rohannak meg az emlékek. A vastag padlószőnyeget csapkodom a tenyeremmel, miközben a könnyeim nem képesek elapadni Hosszú időbe telik, mire végre enyhül a mellkasomat nyomó, mindent felemésztő fájdalom, és behunyt szemmel sikerül újra normálisan lélegeznem."

"(..) legszívesebben a karjába vetném magam, és könyörögnék, hogy csókoljon meg, érintsen meg mindenhol, szeressen, és kábítson el úgy, ahogy csak ő tud."

"Ha a szeretteink veszélyben vannak, bármire képesek vagyunk, hogy megvédjük őket."

🌟


Fülszöveg:

Most, hogy annyi szenvedés és megpróbáltatás után Craiggel maguk mögött hagyták Miamit és Chicagóba költöztek, Lisbet fájdalmas emlékeit végre kezdik felváltani a boldog pillanatok. Úgy tűnik, minden adott ahhoz, hogy tiszta lappal kezdjék az életüket, semmi és senki nem állhat közéjük.
De Lisbetet időnként mégis kétségek gyötrik Craig múltját ismerve. Amikor rájuk borul egy újabb tragédia árnyéka, kénytelenek szembenézni az igazsággal. Vajon a napvilágra kerülő, féltve őrzött titok elválasztja őket egymástól? Vagy van olyan erős a szerelmük, hogy ezt is túlélje? Egyáltalán akarnak még küzdeni a másikért?
Miamiban lehullott az álarc, de az igazi végjáték a hideg, téli Chicagóban zajlik.

(NewLine, 2022)