2022. március 23.

Abby Winter & Veda Sylver: Miami ál(ar)ca (Az álarc 1.) - előolvasás

 

Izgatottan, ugyanakkor örömködve fogadtam a hírt, hogy Abby Winter és Veda Sylver írónő közösen kezd bele egy új történetbe. Mindkettejüktől volt szerencsém olvasni már, így ismerem az írói stílusukat és a fogalmazásmódjukat is - ezmiatt, pedig még inkább vártam, hogy belecsöppenhessek a Miami ál(ar)ca című műbe.
A külcsíne pompázatos és finom, mely élénk, s ezzel karöltve figyelemfelkeltő színekkel lett kitöltve. A borító felső részén két lány képe található, melyek közül az egyik álarcot visel, ezzel is utalva a címben rejlő sejtelmességre. Az alsó felén Miami városképe látható, mely a regény helyszíne. Bevallom, hogy nekem nagyon tetszik a cím látványa, szerintem kitűnő összképet sugároz az olvasó felé.

Történet:

Lisbet Spencer egy gazdag és neves családból származó egyetemista lány. Az elmúlt időszakban rengeteget kellett tanulnia, emiatt pedig azt érzi, hogy összecsapnak felette a hullámok, s képtelen kilábalni ebből a helyzetből. Végül egy pénteki nap zárásaként a legjobb barátnőjével egy házibuliba készülődnek. Ám ez a hétvége olyan fájdalmas és tragikus eseménnyel zárul, ami teljesen a padlóra küldi a lányt.
Craig Wilson FBI ügynök, kriminálpszichológus és profilozó. Mindent belead a munkájába, sohasem vállal kockázatot a szenvedélyével szemben. Merev és rideg, teljes mértékben kizárja az érzelmeket a mindennapokban. A nőket fenséges tárgyként kezeli, az alkalmi kalandok híve.

Lisbet és Craig elsőként - a véletlen folytán - a már említett házibuliban találkozik, második alkalommal az egyetemen - a férfi pont a lány csoportjának tart előadásokat -, harmadik alkalommal pedig a tett és a haláleset színhelyén.
A két szereplő között hamar lángra kap a vonzalom, csakhogy van valami, ami ennél is fontosabb - felfedni a hétvégi történtek rejtélyét, megismerni az igazságot és elfogni a bűnöst.
A nyomozás során olyan bizonyítékok kerülnek napvilágra, amik a lányt folyamatosan elbizonytalanítják, s végül saját magával is meg kell vívnia a harcot, hogy megtudja az igazat.

Hogyan küzd meg a híres szülők lánya, Lisbet az őt ért csapásokkal?
Miként reagál Craig a rég elnyomott, erős érzelmekre?
Mi rejlik a csillogás, a hírnév és a gazdagság mögött? S mi az, ami mindezt egyetlen szempillantás alatt elpusztíthatja?

Véleményem:

Mindkét írónő az erotikus-romantikus zsáner történeteiben mozog otthonosan, ám ezúttal közös erővel egy picit másba vágtak bele. A regényben egy nyomozáson vehetünk részt, ahol ugyan megjelennek az érzelmek is, viszont nem ezek élveznek prioritást a cselekményt tekintve. Veda Sylver és Abby Winter történetei ugyan mind-mind kalandosak és izgalmasak, ellenben ennyire intenzív krimiszálat még egyik regényükben sem tapasztaltam. Maga a cselekményszál akciódús és érdekfeszítő, a szereplőink háttere titokzatos, ugyanakkor a karakterek mélyenszántó személyiséget kaptak, melyet az olvasó nem felejt el egykönnyen.

Számos bűnügyi művel találkoztam már, mégis a szerzőpáros annyira könnyen elhitette velem az általuk elhintett jeleket, hogy utólag leesett állal gondoltam vissza arra, hogy mennyire az orrom előtt volt minden. A csavaroknak köszönhetően az összes részben egyre magasabb fokra lépett az izgalom-faktor. Ugyanakkor a nyomozás folyamatát a főszereplők közt gomolygó szexuális vágy, sóvárgás befolyásolta, s néhol emiatt még inkább érezhető volt, hogy pattanásig feszültek az idegek egy-egy helyzetben.
A történet berkein belül olyan elgondolkodtató, sajgó pillanatokat élhetünk meg, melyek a szereplőkkel vállvetve minket, olvasókat is szakadatlanul ösztökélnek a megérdemelt, gyötrelmes végkifejlet felé. Az oldalak minduntalan peregtek a kezeim közt, s egyre jobban foglalkoztatott az, hogy milyen titkok kerülnek napvilágra és hogyan birkózik meg mindezzel Lisbet.

A Miami ál(ar)ca egy döbbenetes, elképesztő stílusban írt, hihetetlen fordulatokkal és szenvedélyes érzelmekkel tarkított olvasmány. Egy igazi romantikus krimi, ami szórakoztat, próbára tesz és a lelkedre is hatással van!

Ajánlom azoknak az olvasóknak, akik már olvastak Abby Wintertől és Veda Sylvertől, vagy még nem olvastak, de szeretnének.. sőt, bátran ajánlom azoknak is, akik számára újdonság mindkét írónő munkássága!
Mert ha belekezdesz, akkor egy őrületes és megkapó történetet ismerhetsz meg, melyben sem akcióban, sem érzelemben nem lesz hiány!

Kedvenc idézetek:

"(..) tudd, minden, amin most átmész, erősebbé fog tenni!"

"Craig Wilson, neked annyi! Utolért a végzet, széles csípővel, tüzes barna szemekkel és csábítóan dús ajkakkal."

"(..) kicsordul egy könnycseppem. Ökölbe szorított kézzel letörlöm, miközben próbálom megkeményíteni a lelkem, mert máshogy ezt nem fogom tudni túlélni."


További információk:
- Olvasásom: 2022.03.13.-03.18.
- Kiadó: NewLine
- Oldalak száma: kb. 420 oldal


Fülszöveg:

Lisbet Spencer élete maga az amerikai álom. Hegedűművész anyjával és sorozatsztár apjával a háta mögött mindene megvan, amire mások csak vágyakoznak. Aztán az eddig tökéletesnek hitt világa egyik pillanatról a másikra kártyavárként omlik össze, míg végül már saját magában is kételkedni kezd.
A kriminálpszichológus, Craig Wilson az FBI profilozójaként, híres kimért távolságtartásáról és hűvös profizmusáról. A munkája a szenvedélye. S bár minden esete más és más, még soha nem vallott kudarcot. Legújabb megbízása azonban olyan megpróbáltatások elé állítja, amire nem készült fel. Mit tesz, ha az igaz érzelmek – amiket régóta kizár az életéből – most kíméletlenül lecsapnak rá?
Mi történik, ha Miami álarca lehull és olyan mocskos dolgok látnak napvilágot, amik mindenkit térdre kényszerítenek?

Abby Winter és Veda Sylver közös regényéből minden kiderül.