2022. november 14.

Ruby Saw: Savages - Vadak (Vergilius játékai 1.)


Ruby Saw tipikusan az az írónő, aki tud meglepetést okozni a történetei irányával és intenzitásával. Legutóbb az Inferno című regényt olvastam tőle, mely a lélek legmélyebb bugyraiba vezetett - a benne rejlő emberi kegyetlenségről és vadságról nem is beszélve. Akkor azt hittem, hogy nem tud nagyobbat ütni és még inkább felbolygatni a világomat, de tévedtem. Mert ez a kötet már az első oldalakon bevezetett a pokol kapuján, aztán olyan brutális módon maga köré csavart, hogy azóta sem sikerült észhez térnem.

A Savages külcsíne az erős domináns színeknek köszönhetően - fekete, piros - könnyedén felkelti az olvasó figyelmét. A fedlapon szereplő nő Leah karakterét személyesíti meg, aki végig a sötétben tapogatózik és nem érzékeli, hogy milyen igazság rejlik a fátyol mögött.
A borító összképe pozitív, talán annyi negatívumot tudnék mondani, hogy a betűk és a háttér egy picit egybemosódik, s ez minimális mértékben zavaró számomra.

A Savages egy szórakozóhely, ahol semmi nem tiltott - alkohol, drogok, nők. Egy kemény buli, ami mindent felkavar. Egy család, amit az összetartozás és a támogatás, a szeretet varázsolt azzá. Egy édesapa és öt testvér, akiket az árvaság hozott össze.

Sebastian élete legjobb döntését hozta, amikor magához vette a lányt és a négy fiút. Mindegyik testvér más személyiségű, mindegyik másban jó, mégis egy dolog van, amiben egyáltalán nem különböznek egymástól: mindannyian vadak.
Leah, Ransom, Dimmy, Leo és Mathy olyan keserves perceket éltek meg, amelyek örök nyomot hagytak bennük. Lelkileg sérültté váltak, a padló legmélyére kerültek, teljesen tönkrementek - egymást mentették meg.

Vergilius neve nem ismeretlen senki számára, hiszen az Inferno az egyik legfelkapottabb, ugyanakkor legkíméletlenebb hely. Ám a Savages is jól mutatna a neve alatt, ìgy meg is tesz mindent, hogy megszerezze - nem fél mocskos eszközökhöz nyúlni.

A férfi szemtől szemben hadat üzen Sebastiannek, aki mindezek hatására teljesen összezavarodik és tudja, hogy ezúttal rengeteget veszíthet. Nemcsak a hely, hanem a lánya is veszélybe kerül.

A csata elkezdődik, a túlélés a tét.
Bosszú, ármány, szerelem.
Mi mindent tennél meg a szerettedért, s meddig mennél el, hogy ne essen bántódása? Mennyire kitartóak és harciasak a Vadak?
Ebből a regényből kiderül!

Ruby Saw ismét egy különlegességet alkotott. Egy olyan brutális világ kapui nyíltak ki előttem, ahonnan lehetetlenség nyugalomban visszatérni. Lenyűgözött a történetből áradó pezsgés, ami az utolsó oldalakig vitt magával!

Sosem volt szerencsém olyan típusú könyvhöz, ahol a befejezést én választhatom ki, így ezzel az újdonsággal is toldásra került az élményem. Nagyon tetszett az egész mű!
A karakterek rendkívül hamar belopták magukat a szívembe, egyikőjük iránt sem éreztem ellenszenvet.. egy bizonyos pontig, de nyilván fordult a kocka a végére!

Nem titkolom, hogy ez az ördögi világ rendkívül vonz, s pont emiatt hamar sikerült felvennem a kötet lendületét, így egész hamar végeztem vele. Pedig annyira szerettem volna tovább olvasni… Egy dolog biztos: ha lesz az írónőnek hasonló kaliberű regénye atombiztos, hogy olvasni fogom!

Bátran merem ajánlani azoknak a könyvmolyoknak, akik szeretik a tüzes, mozgalmas és nyers szenvedéllyel dúsított, érzelemben gazdag regényeket!

🌟

"(..) ilyenkor azt éreztem, minden megszűnik körülöttem, szállok, és egyetlen embernek kellek, egyetlen ember akar. A hangsúly a kellek, és az akar szavakon van."

"Olyan volt, mintha egy szakadék szélén lépkednénk, és nem tudnánk eldönteni, hogy a mélybe ugorjunk, vagy egymás karjaiba."

"(..) néha el kell engedned azt, akit igazán szeretsz, hogy később teljes bizonyossággal találhass vissza hozzá."

🌟


Fülszöveg:

Alkohol, drogok, pénz, szórakozás, ez a szlogenünk. Úgy tűnt, semmi sem fontosabb számunkra a bulinál, és ez komolyan így is volt egy bizonyos napig. Vergilius szemet vet a Savage-re, ami miatt háború kezdődik az Inferno-val. Fenyegetések, tettlegesség, rémület váltja fel a szórakozást. Az Inferno személyzete kemény, de mi sem vagyunk cukorból. Megmutatjuk, hogy edzette meg az öt árvát az élet! Nem hódolunk be! Harcolunk egymásért és a Savage-ért!
Mind a pokolban vagyunk, és olykor itt is van háború…

(BookDreams, 2022)