2022. október 3.

Selena B. Lowell: Te vagy a mai napom és minden holnapom (Egy TikToker a barátom 1.)

Selena B. Lowell-től elsőként az Improbus - Szívtelen című regényt olvastam, ami meglepő módon rendkívül pozitív élmény volt számomra - tekintve, hogy ezidáig nem ismertem az írónő alkotásait. Ezzel a kötettel elindított az úton és szeretném a többi történetét is megismerni. Az említett mű több zsáner elemeiből tevődik össze- misztikus, lélektani, thriller -, s ezek bámulatos párosítást alkotnak.

A mostani olvasmányom, a Te vagy a mai napom és minden holnapom című regény a lehető legjobbkor talált meg. Úgy vélem, hogy fantasztikus döntés volt, hogy akkor emellett az alkotás mellett döntöttem, ugyanis minden túlzás nélkül mondhatom, hogy nagyon imádtam és ijesztően gyorsan elfogytak a lapok.

A kötet külcsíne tökéletes összhangban van a történettel, hiszen a sorokba felejtkezve az egyik főszereplőről rögtön eszünkbe jut a borító fedlapján szereplő férfi - Fabien Tietjen, akivel az írónő platformjain már többször találkozhattunk. A fülszöveg kellő információt csepegtet, sőt felkelti az olvasó figyelmét és izgalmat hagy maga után.

A könyv lapjain Liza, Klaus és Lukas közös története elevenedik meg.

Liza egy magyar írónő, aki éppen a TikTok világát fedezi fel, amikor megakad a szeme egy német srácon, aki rögtön mosolyt csal az arcára - a nő azonnal végig pörgeti a férfi profilját és meg is osztja az egyik videóját. A kapcsolatuk itt kezdődik, ám a folytatásra sem kell sokat várni, hiszen Klaus rövid időn belül üzenetet küld az újabb követőjének és ez az a pont, ahonnan igazán elindul kettejük története.

Az üzeneteket idejekorán felváltja a videóchat, s ezek után már a személyes találkozás kérdése is előkerül. Liza nem is gondolkodik sokat, Brémába repül, hogy együtt töltsön némi időt a német sráccal. Itt ismerkedik meg Klaus egyik jó barátjával, Lukassal, akivel a kapcsolata összetűzésekkel indul útnak.

A két fiú teljesen más személyiség, mindketten mást ígérnek a nőnek és máshogy is bánnak vele. Liza teljesen összezavarodik, hiszen mindkét TikToker megmozgat benne valamit, sőt mindkettőhöz húz a szíve.

Vajon a nő melyik fiút választja? Létezik olyan döntés, ami által nem sérül egyik fél sem? Milyen következményekkel jár az, ha egy ismert emberrel mutatkozol? Ebben a helyzetben melyek azok a tényezők, amelyek egy elbukott kapcsolathoz vezetnek?

Selena B. Lowell rettentő jól ír, a stílusának és a fogalmazásmódjának köszönhetően maximálisan belemélyedtem a történetben és folyamatosan sodródtam a történet szereplőivel és az eseményekkel. Ebben a kötetben az érzelmek nagy szerepet játszottak, melyek egyértelműen kiérződnek a regény lapjairól.

Főszereplőnk egy meggondolatlan, tökös, őrült nőszemély, aki nem fél ismeretlen helyzetekbe beleugrani, ugyanakkor helyén van a szíve és a kemény külső mögött, törékeny lélek rejlik. Az emocionális részeknél ez tökéletesen kirajzolódott, s pont ezek egyvelege miatt éreztem azt, hogy ez a valóság egy darabkája.

A Te vagy a mai napom és minden holnapom tökéletes kikapcsolódást nyújtott, kikapcsolt és elrepített egy világba, ahol folyamatos volt a pezsgés. Egy megkapó történet, ami tele van izgalommal, kételyekkel és a boldogság keresésével.

Selena B. Lowell írónő odatette magát, s olyan valósághű regénnyel örvendeztette meg az olvasóit, amely totálisan leveszi az embert a lábairól. Nagyon szerettem!

Ajánlom az ifjjúsági- és a romantikus zsáner kedvelőinek, mert az írónő ebben a közegben is otthonosan mozog!

🌟

"Ott, akkor tudtuk, hogy nincs örökké, mégis elhittük."

"Tudtam, hogy ő sem összetörhetetlen. Tudtam, hogy fájdalmat fogok neki okozni. Óriási fájdalmat."

"A mosolya volt a gyenge pontom."

"(..) egymást ölelve szakadtunk ki a valóságból, és merültünk el az álmok keserédes mélyébe."
"Van olyan, hogy két ember az életben nincs együtt, mégis egymás életének a legszebb részei (..)"
"(..) te vagy a mai napom, és minden holnapom."

🌟


Fülszöveg:

Liza egy ismertebb írónő Magyarországon. Mint sok mindenki mást, őt is beszippantja a TikTok világa, vagy inkább az ott szereplő német TikToker srác.

Klaus több százezer követővel büszkélkedhet. Amióta millió darabokra törték a szívét, távolságtartó. Egy igazi jégcsap.

Lukas, Klaus nagyon jó barátja, szintén több százezres követőtáborral rendelkezik. Azonban haverja szöges ellentéte a mindig életvidám, mosolygós fiú.

Hármuk sorsa egyik napról a másikra összefonódik, viszont semmi sem zökkenőmentes ebben a világban.

Vajon melyik fiú nyeri el Liza szívét?

Ez a szerelem pedig túllép minden akadályt a két ország közötti távolság ellenére is, amelyet szürke fátyolként borít be az ármány, szenvedély, titok és rajongás?

Ebben a merész és mélyen személyes regényben Selena B. Lowell különleges szerelmi történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt is, mint írót.

(NewLine, 2022)