2023. augusztus 1.

Selena B. Lowell: Te vagy az árnyékom és minden napfényem (Egy TikToker a barátom 2.)

 

Selena B. Lowell a Te vagy a mai napom és minden holnapom című kötetével elképesztő kikapcsolódást nyújtott, ezen felbuzdulva, izgatottan vártam, hogy a sorozat folytatását, a Te vagy az árnyékom és minden napfényemet is megismerhessem. Egyáltalán nem csalódtam, Liza és Lukas közös története újabb kérdéseket vet fel, ahogy újabb izgalmakat is ígér.

Történet:

Liza és Lukas megismerkedését, szerelmük kialakulását és annak buktatóit már az Egy Tiktoker a barátom című sorozat első részében végig kísérhettük. A történet folytatásában már az első oldalakon kiszúrhatja az olvasó a főhősnő kedvetlenségét és dühét. Felüti a fejét egy olyan probléma, ami már az előzményből és a férfi szereplő karrierjéből adódóan is várható volt.

Liza mindenben támogatja szerelmét, igyekszik mellette állni minden olyan szituációban, amikor csak megteheti. Lukas számára azonban csak a karrierépítés a fontos, nem számítanak a nőnek tett ígéretek, vagy a figyelem, az odaadás és a törődés, ami elvárható lenne egy párkapcsolatban. Így nem meglepő, hogy az írónőnek végül egymagában, a kedvese nélkül kell részt vennie egy olyan eseményen, ami nagyon lényeges az írói munkásságát tekintve. Mondhatni, hogy a kapcsolatuk szinte egyoldalúvá vált, a kérdés csupán az, hogy ez az állapot meddig tartható, vagy van-e esély arra, hogy a férfi felismeri a hibáit és változtat a hozzáállásán.

Liza rengeteget TikTokozik, ezen a felületen keresztül találkozik először két őrült, amerikai sráccal. Josh és Bryce beszélgetésbe bonyolódik a nővel, amit Lukas egyáltalán nem néz jó szemmel, azt pedig végképp nem, hogy a nő úgy dönt, elutazik hozzájuk egy pár napra - megismerni a két srácot, belepillantani a mindennapjaikba, a barátságukba és a munkájukba. Los Angeles olyan kalandokat tartogat számára, amikre a legvadabb álmaiban sem gondolt volna. Már az érkezése napján egy óriási házibuliba csöppen, ami az elkövetkezendő napoknak is szerves részévé válik majd.

Az ottléte alatt egyre nagyobb szakadék kezd tátongani a szerelmi életébe, Lukas szinte alig válaszol neki. Azonban igyekszik Liza elvonatkoztatni ettől és kimaxolni minden pillanatot a fiúk társaságában. Rettentő jól érzi magát velük, rengeteget nevetnek és számos közös programon vesznek részt. A főhősnő érzelmei csaponganak, mivel az egyik amerikai srác elcsavarja a fejét, s a hírnév és a romantika egyvelegének olyan oldalát mutatja meg neki, amire nagy szükség lenne a valódi kapcsolatában is.

A regényben nagy szerepet kap a dráma, a siker, a szerelem minden árnyoldalával, örömével és nehézségével együtt. A fő kérdés csak az, hogy mennyire erős egy párkapcsolat, ha a felek között megtörik valami? Ki lehet állni az élet nehézségeit valakivel, aki nincs melletted lélekben, csak testben?

Véleményem:

Selena B. Lowell legújabb kötetének lapjain hasonló pörgésben voltak a szereplők, mint az első részben. Ebben a műben sokkal intenzívebben éltem meg a lelki- és az érzelmi mélységeket. Szerettem az új, valamint a régi karaktereket is egyaránt - felettébb örültem annak, hogy Klaus is visszatért az életünkbe, még ha csak pár oldal erejéig is.

A Te vagy az árnyékom és minden napfényem beszippantott, leállította a gondolataimat és minden apró rést betöltött. Rengeteget nevettem, néhol könnyeket ejtettem, teljes mértékben sakkban tartott az utolsó oldalakig! Egyszerre mutatta meg nekünk a legerősebb szerelmet és az elkeserítő szomorúságot is.

Egy lebilincselő történet, ami azonnal kiszakít a valóságból! Csak engedd, hogy magával ragadjon!

Kedvenc idézetek:

"Olyanok voltunk, mint egymás árnyékai, amelyet még jobban felerősít a napfény."

"Ragyogj! Mert neked mindig ragyognod kell."

"(..) sokszor a legerősebb szívnek vannak a legmélyebb sebei."

"Mert ő tett engem olyan erőssé, amilyen még soha nem voltam, és olyan gyengévé is, amilyenné még soha senki más."

"Mert még mindig ugyanúgy szeretlek, csak már ezer darabban."

"Mert te vagy az árnyékom, és minden napfényem…"