2023. április 26.

Erica Anthony: Miután a fények kialszanak - előolvasás

 

Erica Anthony munkásságával pár hónappal ezelőtt ismerkedtem meg, az Aranyszív című regénye rendkívül könnyedén belopta magát a szívembe és különösebb megerőltetés nélkül, abszolút magával ragadt. A Miután a fények kialszanak a BookDreams kiadó által jut az olvasóközönség elé. Biztos voltam abban, hogy az írónő legújabb regénye is egy újabb ragyogó csillag lesz az égen, hiszen az előző mű pozitív élménye ezt sejtette előttem.

A borító színvilága nagyon tetszik, a regény nem egy megszokott külsőt kapott, véleményem szerint tökéletesen passzol a történethez. A Miután a fények kialszanak lapjai közt egy érzelemközpontú valóságshow elevenedik meg, amely számos titkot és csavart tartogat az olvasóknak. Az írónő a két főszereplő szemén keresztül, váltott szemszögben tárja elénk a művet.

Madison élete nem egy rózsaszín álom - a barátja megcsalta, a szülei számára ő mindig a második helyen lesz. Az álmai eléréséhez és az iskolai tandíj finanszírozásához szüksége van pénzre, így a legjobb barátnője agyatlan ötletét elfogadva, részt vesz a Csábíts vagy Ámíts című show legújabb válogatóján. Connor mindennapjai sem a legboldogabban telnek - egyetemre jár, hokizik és mellette van egy hatalmas titka, amiről szinte senki sem tud. Ahhoz, hogy a legjobbat kihozza a helyzetből, muszáj pénzhez jutnia, így megembereli magát és szintén részt vesz a válogatón.
Végül mindketten játékosként kerülnek ki, bár a nő segítségére egy bizonyos Daniel siet, aki pillanatok alatt résztvevővé avanzsálja. Rajtuk kívül öt lány és öt fiú kerül be, akik dönthetnek, hogy a szerelmet keresik vagy a pénzt akarják megszerezni.

Madison és Connor már az első este egymásra hangolódik, ami a többiek figyelmét is hamar felkelti - vannak, akik boldogan konstatálják a helyzetet, míg mások inkább dühössé válnak. A feladatok elvégzése során csak még közelebbi kapcsolatba kerülnek, s előbb-utóbb már nem bírnak meglenni a másik érintése nélkül sem.
Antonio
számára az ételkészítés az igazi szenvedély, amit a villa falai között is megmutat a társainak. Ő kifejezetten az érzések, a szerelem kibontakozása miatt jelentkezett a műsorba.
Nicole egyfajta buliból vesz részt ebben a kalandban, a pénz sem keseríti el, de egy igazi férfi oldalán is jól érezné magát.

A résztvevők többféle felállásban is kipróbálhatják magukat párként, illetve büntetést is kapnak, ha valamit nem az elmondottak szerint csinálnak.
Öt hét, amikor eldöntheted őszintén közeledsz valaki felé, vagy meggondolatlanul átsétálsz rajta.
Öt hét, amíg alkalmad van kialakítani egy mélyebb kapcsolatot, vagy legalább elhihetni mindezt a nézőkkel.
Öt hét, amikor számos csapás érhet, ugyanakkor rengeteg örömteli pillanat is.
Öt hét, ami alatt megjárhatod a poklot, vagy a fellegekbe emelkedhetsz.

A Csábíts vagy ámíts egy játék, a kérdés csupán az, hogy hogyan játszod. Főszereplőink számára mi ér többet, ha már nem tartják vissza a bennük tomboló vágyat? Milyen tragikus élmények húzódnak meg egy jól megformált álarc mögött? Elég ennyi idő ahhoz, hogy radikális változás történjen?

Valójában nem szeretem a hasonló tartalmú műsorokat, így az oldalak között lavírozva egy kicsit kétségbe estem. Az olvasás előtt tisztában voltam a regény rövid tartalmával, ezáltal nem ért meglepetésként, de legnagyobb sajnálatomra mégsem tudtam teljesen elengedni magam.

A karakterek személyiségét az írónő jól kialakította, szinte mindenki kapott egy kis figyelmet, de mégis könnyen követhető volt és nem kuszálódtak össze a szereplők. A cselekményszál tetszett, az emóciók túlcsordultak. Élveztem a művet, Erica ismét fergeteges stílusban és választékos megfogalmazásban hozta létre az alkotást.

Mindent egybevetve, nem lett a kedvencem, de kikapcsolt, szórakoztatott és érzelmi mámorba sodort! Roppant hálás vagyok az írónőnek, amiért bizalmat szavazott nekem, véleményem szerint a Miután a fények kialszanak egy észbontó regény, amit a romantika kedvelőinek meg kell ismerniük!

🌟

"Azért haladunk előre az életünkben, hogy az elénk kerülő feladatokat megoldjuk. Merj bátrabb lenni. Higgy magadban."

"Ő volt a szélvész, míg én a megfontolt. A tűz és a víz, ami nemhogy kioltotta volna a másikat, hanem kellőképpen támogatta. A robbanó energiára pont ráfért egy adag higgadtság."

"A képzeletbeli álarcom a helyére csúszott, már csak azt kellett megtanulnom, hogy akkor se vegyem le, ha túlságosan szorítana."

"Az élet nem kívánságlista alapján működik."

"Egy apró érintés volt csupán, de annyi mindent jelentett."

"A sötétben a szó úgy lebegett, mint egy letépett virágszirom. Lágyan és súlytalanul."

🌟 

Fülszöveg:

Egy show, ahol szerepet kell játszani, hogy tovább játékban maradhass.

Madison álmában sem gondolta, hogy valaha belesodródik egy ilyen helyzetbe. Kiszámítható életet él és utálja a meglepetéseket, de egy váratlan esemény miatt felbolydul körülötte minden. A szavak rengetegébe burkolódzó lány belép egy tőle igencsak távol álló világba. Eljön az a pont, amikor a tükörben egy új arcát látja meg. A szerelem rátalálhat a mesés szigeten, de vajon valósak az ottani érzések?

Connor céltudatosan jelentkezik a játékra. Tudja, ez az utolsó esélye, hogy a busás nyereményből, segíteni tudjon annak, aki a legfontosabb az életében. Egy múltbéli baleset miatt vezekel, mindezért mindent egy lapra tesz fel. A szerelem szele megérinti őt, de dönteni kell, mielőtt a fények kialszanak: csábítson vagy ámítson?

Egy mesebeli sziget, ahol bármi megtörténhet. Egy álomszerű szerelem, ahol a szív a tét.

Nem tudni, ki játszik szerepet és ki adja önmagát.

(BookDreams, 2023)