2022. szeptember 14.

Berill Shero & Bankó Magda: A net csodái, avagy mese habbal

Berill Shero munkásságát 2020-ban ismertem meg, amikor lehetőségem adódott elolvasni az Aposztróf kiadó gondozásában megjelent Halál a szalonban című regényét. Tulajdonképpen az a történet abszolút különbözik A net csodái, avagy mese habbal zsánerétől, hiszen az írónő első könyve egy szövevényes nyomozást, kalandot és apró romantikát tár elénk, míg ez a mű egy könnyed, humorral tűzdelt, romantikus alkotás. A kötet másik írónőjének, Bankó Magdának ez az első megjelent regénye. Mindezek függvényében nagyon kíváncsi voltam erre a történetre.

A net csodái, avagy mese habbal külcsíne színes - személy szerint nekem nagyon tetszik a lila és kék találkozása, illetve a rózsaszín átmenet is -, egyszerű, mégis figyelemfelkeltő. A fülszöveg kellő izgalmat közvetít, így ezek egyvelege igazán ígéretes olvasmányt ígér.

A kötet e-mail levelezésen keresztül meséli el nekünk a történetet, mely a két főszereplő vicces és szórakoztató szócsatájával, ugyanakkor őszinte mondanivalójával válik teljessé.

Veronica főnöke kérésére felkeresi az egyik beérkezett pályázatuk alkotóját, Eric Taylort. Azonban a kapcsolatfelvétel nem várt fordulatot hoz, ugyanis a pályaműhöz megadott elérhetőség nem ahhoz a férfihoz tartozik, akihez kellene. Ennek következtében elindul a levelezés a nő és a férfi között, melyben előbb-utóbb nemcsak az eredeti alkotó megtalálásáról folyik a beszélgetés, hanem minden másról is. Hiszen könnyebb egy idegennel megosztani minden kínos, vicces vagy olykor fontos részletet, mint egy hozzánk közel álló személlyel. A levelezés alatt egyre több információt fednek fel magukról, a magánéletükről és minden másról is.

Milyen szövevényes úton sikerül megtalálni a pályázat alkotóját? Hogyan folytatódik az Eric és Veronica között hirtelen kialakult barátság?

Berill Shero és Bankó Magda olyan fordulatokkal tarkítja a történetet, amelyek néhol szórakoztatóak, míg máshol teljesen komolyak. A kötet előrehaladtával fokozatosan érződik a szereplők között kialakult kapocs, és sokkal felszabadultabban, határok nélkül beszélgetnek az élet mindennapi területeiről.

A net csodái, avagy mese habbal egy humoros, romantikus pillanatokkal fűszerezett regény. Kevés oldalszámú, mégsem hagy hiányérzetet az olvasóban, hanem minden szükséges rést kitölt.

Összességében kellemes csalódás és pozitív élmény volt! Ajánlom a rövidebb kötetek kedvelőinek, illetve azoknak, akiknek fontos az, hogy jól érezzék magukat a történet megismerése közben! Mert az írónők rettentően szórakoztató és könnyen olvasós művet adtak ki a kezeik közül!

🌟

"Rohanó világunkban nincs időnk magunkra, nincs időnk a zenére, nincs időnk egymásra."

"(..) egy időben úgy éreztem, az a férfi lesz a megfelelő, aki a romantikus könyvek hasábjain megelevenedik. Aztán az ember ráébred, hogy ilyen nincs. Esetleg megpróbálja átformálni a másikat, vagy elfogadja olyannak, amilyen. Ez utóbbi lényegesen könnyebb."

"A valódi szépség mindig olyan szubjektív. Van, akit már egy mosoly elvarázsol, nem kell fogpaszta reklámarc."

"Vannak még fájó pontok, soha be nem hegedő sebek, s a mai eszemmel már másképp csinálnék néhány dolgot."

🌟


Fülszöveg:

Kaptál ​már olyan levelet, üzenetet, e-mailt, amit nem neked szántak? Mit tettél vele?

Ebben a humoros, könnyed, romantikával fűszerezett regényben Veronica és Eric egy félrement e-mailnek köszönhetően kezdenek levelezni egymással, közösen kutatva a levél valódi címzettjét. Nem könnyű megtalálni a gyakori nevet viselő ismeretlent, ám ők nem adják fel. A spontán kialakult online nyomozásnak köszönhetően egyre többet tudnak meg az eltévedt levél címzettjéről és egymásról is.

Hova vezetnek a sűrűsödő üzenetváltások? Vajon Eric, az érzelmes férfi és a racionális, de jószívű Veronica megtalálja az égre-földre keresett Eric Taylort?
Fordulatról fordulatra, ahogy az életben is…

„Azt elfelejtettem, hogy a kutyák nem bírják a postásokat. A sebességem meghaladta a negyven kilométer/órát. Sajnos a postáskisasszony nem tudott ilyen gyorsan futni. Ne féljen, nem történt semmi komoly. A helyszínelés után hamar hazaértem, de sajnos nem jött Öntől levél.
Másnap az ajtóm előtt két tagbaszakadt sötét öltönyös, fekete napszemüveges férfi állt és igencsak gorombán néztek rám. Rettentően megijedtem, végigfutott rajtam, elég komoly büntetés várhat rám postás kisasszony elleni kutyával végrehajtott terrorcselekmény miatt…
Csak annyit mondtak: – Csomagoljon! Átfutott az agyamon, vajon egy életfogytiglanos mennyi ruhát csomagol.”

(Holnap Magazin, 2022)