2022. augusztus 4.

K. M. Holmes: Miénk a pillanat (Tiéd a főszerep 2.)


K. M. Holmes tipikusan az az író, aki minden történetével egy újabb meglepetést okoz az olvasónak. Számomra ő az, akinek az eddigi általam olvasott regényei mind-mind versengenek egymással, mert mindegyiket másért tartom a legjobbnak, így nem is igazán tudok kedvencet avanzsálni közülük - bár általában éppen az aktuálisat tartom mindig annak. Izgatottan vártam, hogy a Tiéd a főszerep sorozat második részébe csöppenjek és visszatérjek a szereplők világába, mert rendkívül jól éreztem magam a társaságukban.

Borító:

A trilógia első részének külsejéhez híven egy újabb dupla borítós alakot kapott ez a regény. Egyszerű, ugyanakkor mutatós! Véleményem szerint harmóniában áll a könyvvel. Az erős, domináns fekete szín felkelti az ember figyelmét, s a lilával összehangolva rendkívüli idillt sugároz a külvilág felé!

Történet:

Helena karrierje hanyatló félben van, ezért barátnője segítségét kéri, akinek köszönhetően testközelből interjúztathat meg néhány grandiózus sztárt. Ám ezzel a lehetőséggel nemcsak egy szuper, megformálasra váró anyagot kap, de egy olyan pillanatot is, ami azonnal padlóra küldi. Szembetalálkozik azzal a férfivel, akitől egy megismételhetetlen és felülmúlhatatlan légyottot kapott.

Nathan egy tipikus nőcsábász, akiért olvadnak a lányok, s aki az utolsó cseppig ki is élvezi ezt a fajta figyelmet. Azonban évekkel ezelőtt egy vad, szenvedélyes nővel töltötte az éjszakát, akit azóta sem tud kiverni a fejéből, s akaratán kívül mindenben őt keresi.

Helena és Nathan szíve rendkívül hamar megdobban egymásért, hiszen mindkettőjüknek számított az a vérpezsdítő kaland. Mindketten megsérültek azon az éjjelen, a visszaemlékezés pedig részben fájdalmas, az átélt érzéki és boldog percek mellett.

Mindezek mellett a nő találkozik egy gyermekkori ismerősével is, akivel közösen idézik fel a zongora iránti szeretetüket, az apjuk iránti érzelmeket és a múltat, ami megváltoztat mindent. Helena élete kártyavárként omlik össze, ha engedi, hogy a démonok kezébe kerüljön az irányítás.

Mi történt valójában több éve azon a reggelen? Van lehetőség egy szerelemben a második esélyre? Mennyire erősen kell akarni, hogy újra érezzék a mindent elsöprő vágyat, s ellent mondhatnak a szívüknek?

Vélemény:

Az írónő minden egyes regényével lenyűgöz, páratlan keringőre invitál. Olyan erős emóciókba sodor, ahol egyszer a pokolba, míg máskor a mennybe érzi magát az olvasó! Megrepeszti a szívet, megszorongatja a lelket, s begyógyítja az okozott sebeket!

A Miénk a pillanat megjelenést tekintve Miss Holmes második regénye, mégis annyira észrevehető a fejlődés eme két rész tekintetében, hogy az elképesztő. A Tiéd a főszerep cimű kötetet is imádtam, viszont ebben a könyvben maximálisan kiforr az írónő stílusa, rendkívül választékosan fogalmaz és megdöbbentő módon kifacsarja az érzelmeket. A cselekményszál szüntelenül pereg, miközben K. M. Holmes csavar egyet az eseményeken, ezzel fokozva az eddigi izgalmas és túlfűtött hangulatot.

A kötet két fontos alappillére a zene és a szerelem. Ezek egyvelege okoz egyszerre mélyrepülést és felemelkedést. Sőt, a szereplők életének ezek a mozgatórugói. A múlt folyamatosan felelevenedik, s ezzel együtt a súlyos titkok és az örömteli pillanatok is. A regény a legjobbkor talált meg, mert pont erre a sokoldalú, érzelmekben gazdag és megfontolandó olvasmányra volt szükségem.

Az írónő ismét megnevettetett, ugyanakkor a könnyeimet is előhívta. Kikapcsolt, szórakoztatott és frenetikus élményben részesített. A kötet végére érve visszavonhatatlanul nyilvánvalóvá vált számomra is, hogy az írónő neve garancia számomra az elsőrangú és varázslatos történetekre!

Kedvenc idézetek:

"A lelke olyan volt számomra, akár egy érintetlen patak. Tiszta és élettel teli. Szívesen fürdőztem benne."

"Szerettem, ha a szívem megkergült, ha darabjaimra hullottam, és eszeveszetten próbáltam újra összerakni magamat. Szerettem, ha az illata megrészegített, és olyan megszállottan szívtam egyre mélyebbre, ahogy a mámorra szomjazó alkoholista."

"A fájdalom elmúlik, de ki kell engedni, hogy a sebek begyógyulhassanak."

"Amint leültem a zongorához, tüstént megváltozott a hangulatom. Felnyitottam a fedelét és játszani kezdtem. Ez mindig segített. Annyi mély és fájdalmas helyzetből mutatott már kiutat, amire nem is számítottam.Most is így hatott rám. A lelkem lecsillapodott, a szívem nyugodtabban vert. A zene volt az én kapaszkodóm."


További információk:
- Olvasásom: 2022.07.14.-07.17.
- Kiadó: Álomgyár
- Oldalak száma: 314 oldal
Fülszöveg:

Bűvölet zongoraszóra
Helena Jones azért érkezik Los Angelesbe, hogy interjút készítsen barátnője, Camie nagy sikerű filmsorozatának szereplőivel. Arra azonban nem számít, hogy az élete hamarosan a feje tetejére áll. Az interjú helyszínén szembetalálkozik egy ismerős, igéző szempárral, melynek tulajdonosa Nathan volt, akivel élete legperzselőbb éjszakáját töltötte évekkel ezelőtt, majd a férfi szépen felszívódott.
Ám a véletlenek sorozata még csak most kezdődik. Egy bárban, ahol zongorahangok kíséretében változik meg minden körülötte, rábukkan apja titkos múltjára és újra Nathan bűvkörébe kerül. Vajon meddig lesz képes harcolni az érzelmeivel és ezzel a lélegzetelállító pasival? Van kiút a kétségbeesett sóvárgásból?
Ha csak hárítania kell, az menni fog – véli Helena.
Vagy mégsem?

K. M. Holmes második regénye perzselően szenvedélyes és titokzatos történet, melyet az Angyalok városa különös és csillogó világa csak még izgalmasabbá varázsol.