2021. július 22.

Szilágyi-Kiszler Adrienn: A vihar csendje (Audrey Rose Parker 2.) - előolvasás

Tűkön ülve vártam A napfény hangja című regény folytatását, mely egyben a Körülölel a vihar átdolgozott kiadása. Audrey története kezdetektől fogva magával ragadott, mégis úgy éreztem, hogy ez a mű lesz a történet csúcspontja mind érzelmi, mind cselekményi szempontból, s azt hiszem nem is tévedtem sokat. Sőt..!

A történetről:

Audrey turnémenedzser feladatai egyre nőnek, aminek következtében a felelőssége is egyre nagyobb a banda életében. Ezt annyira nem is bánja, tekintve magánéleti problémáit, hiszen így nincs ideje rágódni és százszor lejátszania a fejében azt, hogy mit kellett volna másként csinálnia.
Az élet úgy hozza, hogy közös turnéra indulhatnak egy másik zenekarral, ami rengeteg tervezést, szervezést igényel, azonban mindenki ott segít körülötte, ahol csak tud.

A koncertsorozat során egyre több megoldandó feladat üti fel a fejét, ami ugyan megnehezíti a tagok életét, ám nincs nagy befolyással a zenekari eredményekre – még! Főszereplőnk lelki világa ebben a bonyodalmas időszakban egyre lentebb kerül, s talán pont ennek köszönhető, hogy közeli kapcsolatba kerül a másik zenekar énekesével.

Audrey eddig minden alkalommal ráfázott, amikor egy zenésszel kezdett, így nem csoda, hogy most is tétovázik a férfivel kapcsolatban, akivel pillanatok alatt kialakult a tüzes és szenvedélyes viszony.
Ám megreng a pozitív irányba hajló élete, amikor szembesül a húgával történt durva esettel. Ismét azt érzi, hogy kicsúszik a kezéből az irányítás, rossz döntéseket hoz. Mindez milyen hatással lehet a zenekarra, önmagára, a kapcsolatára és a családjára? Hogyan viseli, ha a megoldott problémák után még nehezebb pillanatok állnak előtte, amik tönkre tehetnek mindent?

Vélemény:

Szilágyi-Kiszler Adrienn az érzelmekre helyezte a hangsúlyt. Olyan problémákat feszeget, melyek még valóságosabbá varázsolják a szereplőket. Szerintem abszolút hozta A napfény hangjában megismert színvonalat, s talán még magasabbra is tört.

Alapvetően a mű olyan emocionális állapotokat mutat be, amik igazából végletek. Hiszen a felhőtlen boldogságból a szomorúságba és a fájdalomba evezünk, míg a munkahelyi sikerektől az eredménytelenség felé suhanunk. Emberi pillanatokat oszt meg, amik olyan érzelmi töltést hordoznak magukban, hogy azonnal lecsapnak az olvasóra és lélegzethez sem engedik jutni.

A történet részemről hozott mosolyokat és könnyeket is, de pontosan ezekkel éreztem teljesnek és szenzációsnak. Nem hagyott unatkozni, a cselekményszál sem laposodott el, sőt mindig történt valami – amik általában mindent más megvilágításba helyeztek.

Az írónő ismét kihozta a maximumot magából és verhetetlen történetet alkotott. A romantika szerelmeseinek muszáj elolvasniuk, mert A vihar csendje magába szippantja az olvasót és az utolsó oldalaknál sem ereszti el!

Ajánlom azoknak a könyvmolyoknak:

akik szeretik a szerelmes, érzelmes alkotásokat
- akik szívesen pillantanának bele a zenekari, turnémenedzseri életbe
- akik szeretik az érzelmi hullámvasutat (tele emelkedővel és lejtővel)
- akik szeretik a mozgalmas cselekményeket és nem egy szürke történetre vágynak

Idézetek a könyvből:

„Az időjárás, mintha a lelkemben dúló vihar tükörképe lett volna. Szinte már vártam, hogy minden lehalkuljon körülöttem, mint abban a szörnyű pillanatban (..) Szinte kívántam, hogy elnyeljen a vihar csendje.”

„A valóság abból állt, hogy vigyorogtunk, pozitívan nyilatkoztunk, belül pedig üvöltöttünk a fájdalomtól.”

„Ha tanulni akarsz a hibáidból, akkor nem korlátoznod kell magad, hanem nyitni valami más felé.”

„Az idő csak mankó.”

„Itt várok örökre csak, hogy lássam a mosolyod. Mert ez az igazság, semmi vagyok nélküled.”

A kötet fülszövege itt olvasható!