2021. február 12.

Riley Baker: Szavad ne feledd!


Alapvetően amikor megvásároltam ezt a kötetet, akkor arra törekedtem, hogy egy lazább, könnyedebb olvasmányt vegyek a kezembe és ne valami keményebb témával kelljen foglalkoznom. A Szavad ne feledd! című regény tökéletes időzítés volt a lelkemnek, frenetikus élményt okozott számomra.
"Van az a mosoly, ami még a legpocsékabb napon is átsegít."
Borító, első benyomás:

Amikor legelőször találkoztam a könyvvel, akkor nem igazán szimpatizáltam a borítóval – annak ellenére, hogy élénksége figyelemfelkeltő hatású. Az olvasmány végére érve pedig ezzel ellentétes érzelmek alakultak ki bennem, s valamiért nagyon megtetszett, talán mert tükrözte a történet stílusát és teljesen összeillőnek éreztem a külsőt a belsővel.
A fülszöveg kellő információt tartalmaz, számos kérdést vet fel, amire a sorok között az összes választ megtalálhatjuk. Ennek ellenére rengeteg olyan fordulópont szerepel benne, ami más megvilágításba helyez mindent.
"Utálom, hogy minden olyan gyorsan változik, és sokszor időnk sem marad a búcsúzásra. Pedig mindennek kell egy lezárás. Az a bizonyos pont a történet végére."
Történet:

Joy első pillantásra beleszeret a szomszéd srácba, habár a fiú észre sem veszi őt. Számtalanszor figyelte már meg a függönye mögül, vagy épp rengetegszer futott vele össze a buszmegállóban, mégsem sikerül elérnie a lánynak, hogy valami előrelépés történjen. Az sem számít, hogy Joy több alkalommal is beégette magát, hátha végre beteljesedik „az a pillanat”, viszont egyre reménytelenebbé válik ezzel kapcsolatban.

A legjobb barátnője bedob egy ötletet, ami elsőre viccnek tűnik, ám belegondolva, egyre nagyobb esélyt lát arra, hogy sikerrel zárulhat. Joy odamegy a suli legmenőbb srácához, hogy megkérje, nyilvánosan udvaroljon neki és segítsen felkelteni kiszemeltje figyelmét - Logan beleegyezik.

Azonban a lány életében nem úgy alakulnak a szálak, ahogy ő azt kezdetben eltervezte. A fiú mindenben segít neki, hogy Joy esélyt kaphasson a boldogságra, ám arra ő sem számít, hogy talán más teszi boldoggá, mint ahogy a terveiben szerepelt.
Egyre közelebb kerül Loganhez, megismeri a fiút és megkedveli. Önfeledten tud nevetni mellette, őszintén beszélhet az érzéseiről és gondolatairól, valamint jól is érzi magát a társaságában.

Joy eljut arra a pontra, hogy választania kell: a régi, plátói szerelem vagy egy hirtelen betoppanó boldogság? Jól dönt majd?

"Hiába nem láttam annak, mint a többiek, mégis volt valami a megjelenésében, a kisugárzásában, ami a pillantásomat a földre kényszerítette. (..) Hiába voltunk Tűz és Víz, és hiába nem jelentett semmit, mégis… Minden egyes hiába mögött ott volt egy mégis."

Vélemény:

Riley Bakernek lehengerlő stílusa van, szinte együltő helyemben végig olvastam a regényt és nagyon tetszett. Olvasmányos, humoros és fesztelen, pontosan amire szükségem volt. Ez az első olvasásom az írónőtől, de biztos vagyok abban, hogy nem az utolsó – mert tényleg annyira jól ír, hogy vétek lenne kihagyni.

Az írónő megnevetettet, néha összeszorította a szívem –egy tökéletes limonádé regény tárult elém. Simán újraolvasós lesz nálam, mert sokszor csak ennyire van szükségem – egy történetre, amin nem kell gondolkodni, hanem szimplán történik minden a maga sodrásában, s csak ki kell élvezni.

Eszembe juttatta a fiatalkoromat – mert igen, előfordult már, hogy hasonló csónakban eveztem, mint Joy, de szerintem mindenkivel. Mindenki találkozott már a beteljesületlen szerelemmel. Mindenki érezte már azt, hogy mindent belead azért, hogy felhívja valaki figyelmét, még sincs eredménye. S mindenkivel megtörtént már, hogy nem ott és nem abban rejlett a boldogsága, ahol ő számított rá.
Ajánlani tudom mindenkinek, mert szerintem egy csodálatos élményt tud okozni az olvasónak!

"Olyan érzés volt vele lenni, mintha örökké sütne rád a nap. Mintha sosem törhetnének le a szárnyaid. És talán pontosan emiatt volt valódi. Hiszen amikor repülsz, miért gondolnál a zuhanásra?"


Fülszöveg:

Meddig mennél el azért, hogy a plátói szerelmed végre észrevegyen?
Mernél lyukas nadrágban suliba menni?
Vagy szándékosan pofára esni a fiúöltöző előtt, abban reménykedve, hogy pont az Ő karjaiba zuhansz?
Joy mindent bevetett… de sajnos egyik sem talált célba. Kénytelen az utolsó kártyáját is kijátszani: odamenni a suli legnépszerűbb srácához, hogy segítséget kérjen…
Logan Archer vajon igent mond neki?
Segít Joynak megszerezni a srácot, akibe első látásra beleszeretett?

(Magánkiadás, 2020)