2020. december 5.

R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood (Caroline Wood 3.)


Angelika könyvei mindig fantasztikus kikapcsolódást nyújtanak számomra, hiszen több zsánerben is publikál – történelmi és romantikus. Ennek köszönhetően mindig találok a művei közt olyan olvasmányt, ami passzol az aktuális hangulatomhoz. Habár nem vagyok a történelmi alkotások nagy rajongója, ennek ellenére szívesen olvasom az írónőtől ezeket is.

A Barcelona, Barcelona című regény magasra emelte nálam a lécet, mert annyira magával ragadó és lendületes volt, hogy nem tudtam letenni. Azonban a Róma, Róma egy fokkal visszább lépett a már elvárt szinttől, mégis megfogadtam, hogy adok a következő résznek is egy esélyt. Azt hiszem jó döntést hoztam.
A fülszöveg alapján már volt a szemem előtt egy kialakult kép a Halálos Hollywood kapcsán, de hamar szembesülnöm kellett azzal, hogy a történet folytatása nem úgy alakult, ahogyan azt én elképzeltem. Ez nem feltétlen jelent rosszat, sőt.. Igaz, hogy mást adott a regény, mint ami az én fejemben élt, mégis maradandót kaptam!

Régebb óta kering bennem az az érzés, hogy nincs hangulatom olvasni. Ám Angelikának hála a kötet második felét laza pár óra alatt magamba szippantottam, s ez annyira jól esett. Végre újra azt éreztem, hogy „igen, én ezért szeretek olvasni”. 

"Te az a férfi vagy, akibe bele tudnék szeretni, ha lenne rá időm, ha ismernélek, ha tudnám, mi az a sötét árnyék a homlokodon…"

Történet:

Caroline Wood a CBM magazin egyik különleges rovatának újságírója. Főnökétől egy újabb megbízást kap: épüljön be testőrként egy gazdag és híres brit színésznő világába, s írjon egy igazságot mondó cikket a Hollywoodi hírességek titkairól, mindennapjairól.
A nő nem repdes az örömtől az újabb feladat hallatán, ennek ellenére beiratkozik egy önvédelmi tanfolyamra, hogy egy hét alatt elsajátítsa a védelmezés alapjait.

Caro elutazik Emily Montgomery házába, aki nem olyannak tűnik, mint ahogy ő azt elsőre gondolta. Emellett megismerkedik Maritával a házvezetőnővel, Chezzel a sofőrrel és a ház tájéki kutyával, papagájjal is. Mellesleg Caroline fél a madaraktól, így végképp „ígéretesnek” indul ez a munka számára.
A nő találkozik a színésznő által felfogadott magánnyomozóval, aki segít kideríteni, hogy ki fenyegetheti a nőt és miért. Ám arra nem számít, hogy a férfi tekintetet vonzó, sármos és rokonszenves is. Mintha az első pillanattól kezdve szikrázna a levegő közöttük.
Főszereplőnknek rengeteg kalanddal kell megküzdenie, emellett találkozik az ármánykodás és a színészkedés legfelsőbb fokával is. Amikor azt érzi, hogy Emily már a bizalmába fogadta és végre őszintén kezdi megismerni, akkor beüt a krach és összeomlik minden körülötte.

Meddig képes elmenni valaki, hogy a fenyegetéseivel megszerezze, amit akar? Meddig képes elmenni egy sztár, ha a hírnevéről és a szerelemről van szó?
Mi történik akkor, ha Caroline Woodnak nemcsak a fenyegetőt kell megtalálnia, de a saját szívével is meg kell küzdenie? Hogyan tudja kezelni mindezt?
R. Kelényi Angelika pontosan erre keresi a választ legújabb regényében.

"(..) milyen sokszor hittem másokról, hogy boldogok, boldogabbak, mint én, mert sok pénzük vagy szép családjuk, netán komoly karrierjük van, aztán amikor megismertem az irigyelt személyt, mindig kiderült, hogy mindenkinek van keresztje, és a látszat, a vidámság, a nemtörődömség sokszor csal. Csak egy álca, hogy mások, mint például én, azt higgyék, irigylésre méltók, vagy egyszerűen csal elkerüljék a kérdéseket, a sajnálkozást vagy a kárörömöt.. (..) mind szerepet játszunk, és a szerep attól függ, mik az aktuális társadalmi elvárások, milyen környezetben élünk, milyen kultúra, milyen emberek vesznek körül bennünket."

Véleményem:

Az oldalak csak peregtek a kezemben, s izgatottan vártam, hogy mi fog kisülni a történetből. Át tudtam érezni a főszereplőt ért eseményeket, a belőle kiváltott érzelmeket – vele együtt csöppentem minden egyes kalandba. R. Kelényi Angelika szemléltetni tudta a hírességek életében rejlő titkokat, árnyakat és az álcázást is. Bepillantást enged a gazdag és híres emberek mindennapjaiba. S megmutatja azokat a dolgokat, amiket a külvilág nem lát.
Pozitív élményként maradt meg bennem, s nem titkolom, hogy izgatottan várom a sorozat következő részét.
A szereplők szimpatikusak voltak számomra. Az írónő tökéletesen összehangolta a karakterek személyiségét, a viselkedésükkel és az eseményekkel.

Ha három szóval szeretném leírni, akkor: Mesteri, bravúros és izgalmas!

Ajánlom azoknak az olvasóknak, akik szívesen olvasnak Angelikától és szeretnének egy kikapcsolódást nyújtó olvasmányt a kezükbe venni!

"Különleges éjszaka volt, feledhetetlen, érzelmes és érzéki, lassú és sietős, mintha mindent pár óra alatt megélhettünk volna, ami másoknak hetekbe, hónapokba telik. Nevetést, beszélgetést, szeretkezést, búcsút.."




A ​híres brit színésznő titokzatos fenyegető üzeneteket kap egy idegentől, aki látszólag mindent tud róla; mikor, hol, kivel, mit csinál. Emily Montgomery már fényes nappal sincs biztonságban, ezért felfogadja Beverly Hills legvonzóbb magánnyomozóját… de hogy a fényűző partikról se maradjon le a zaklató miatt, szüksége van egy „barátnőre”, akinek egyéni a stílusa, rajong a celebekért és jártas a harcművészetekben. Caroline Woodra esik a választása, aki valójában azért utazik a sztárok városába, hogy világraszóló cikket írjon a lapba Hollywood hírességeinek viselt dolgairól.

Caro első feladata nem éppen testhezálló, de hogy a veszélyesen sármos új főnökét lenyűgözze, a lány még arra is hajlandó, hogy karateedzésre járjon, kihallgassa a celebek féltve őrzött titkait, és tűsarkúban is képes legyen mosolyogni három órán át.

R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő új regényfolyamában a Caroline Wood-sorozatban a nagy sikerű Barcelona, Barcelona és folytatása, a Róma, Róma regényekből megismert lány krimibe illő, de a romantikát sem nélkülöző kalandjait olvashatjuk. Caro újságíróként ered a rejtélyek nyomába, de gyakran a bűntényeknél is nagyobb veszély leselkedik rá: a szerelem.

(Álomgyár Kiadó, 2020)