2022. december 30.

Arbi Herds: Veszélyes igazságok - előolvasás

Arbi Herds legelső kötete idén decemberben jelent meg magánkiadásban az olvasóközönség előtt. A Veszélyes igazságok elolvasását megelőzően ambivalens érzéseim voltak a történettel kapcsolatban - tulajdonképpen a fülszöveg alapján egy izgalmas, érzelemdús regényt vártam, ugyanakkor bennem volt az ismeretlen iránti kétség is. Úgy vélem, hogy a kettős érzelmeim korán átalakultak, míg végül csak a pozitívumok maradtak meg bennem.


Első pillantásra nem tesz rám nagy benyomást a borító, azonban a történet megismerése után teljes mértékben értem a miérteket. Ennek ellenére sajnos nem érzem azt, hogy ha a könyvesboltban szembe jönne velem, akkor rögtön magammal vinném - szerintem egy kevés csiszolnivaló még lett volna rajta. Mindent egybevetve számomra semleges a külcsín, mivel találkoztam már ennél sokkal rosszabb fedlappal is.

Főhősnőnk, Sophie, aki most szerezte meg a diplomáját, s ennek megünneplését a legjobb barátnője, Liz oldalán tervezi. Kicsípik magukat és elmennek bulizni a közeli szórakozóhelyre, ahol rövid időn belül belebotlik a lány egy bunkó, jóképű idegenbe.

Lainey érkezése feldúlja Sophie mindennapjait, tekintve, hogy a testvérével rég megszakadt a kapcsolata és nemrégiben váltak ismét egymás életének részévé. A döbbenet mégis akkor tör utat igazán, mikor nővére oldalán megpillantja Colint - a férfit, akinek igéző szemvillanását és izmos testének körvonalát azóta sem tudta feledni.

A főszereplőnk élete nehezedni látszik, hiszen munkakeresés előtt áll, emellett meg kell küzdenie a lelkében tomboló érzelmekkel, vissza kell fognia a vágyait és fel kell kutatnia a családjának titkát. Ez pedig rettentő nehéznek bizonyul számára, mivel az eddig óvon felépített élete pillanatok alatt kötélen táncol, s billenni készül a szakadék felé.

Hogyan viselnéd, ha a múltad megelevedne és fény derülne minden mocskos titokra? Képes lennél bízni valakiben, aki az első perctől fogva átvert? Létezik elfogadható magyarázat egy család szétszakítására?

Arbi Herds könyve zsánerben tökéletesen passzol hozzám, szerintem első könyvként brutál erős Sophie története. Alapvetően az erotika és a romantika a fő mozgatórugó, ennek ellenére cselekményi szempontból is izgalmas, sőt dúskál az akcióban is.
A karakterek kidolgozottak voltak, senki sem maradt semleges - egy szereplő kivételével mindenkit megkedveltem. A mű teljesen a bűvkörébe vont! Egyszerre döbbentett meg és keltett melegséget a szívemben!

A Veszélyes igazságok könnyen betalált nálam, letehetetlen és lendületes volt az elejétől a végéig. Rengeteg jó könyvvel találkoztam idén, s ezzel a regénnyel bővült a mezőny. Így őszinte szívvel ajánlom a zsáner kedvelőinek, mert úgy vélem számukra is emlékezetes lesz. 

❗Az írónő regénye ingyenesen letölthető 🔜 itt

🌟

"Néha pont az igazság az, ami a legveszélyesebb. Néha az igazság az, ami képes tönkretenni egy életet."

"(..) annyira más. Más, mint bárki, akit ismerek. Teljesen az érzelmei irányítják. Képtelen parancsolni nekik. Olyan fiatal és sebezhető. Látszik rajta, hogy sok mindenen ment keresztül, még se tört meg. Igazi harcos."

"Keményebb lettem, kész vagyok harcolni magamért és az életemért, bármi is jön."

🌟


Fülszöveg:

Sophie már mindent előre megtervezett.

Miután édesapja és nővére tíz évvel ezelőtt magára hagyta őt és édesanyját, akit pár évre rá szintén elveszített, semmi más nem lebegett a szeme előtt, csak az előre eltervezett élet elérése. Aztán minden megváltozik, mikor nővére visszatér egy idegen férfi oldalán.

Az addig tudatosan irányított élete fenekestül felfordul. Szembe kell néznie családja titkaival, és olyan érzéssekkel, amilyeneket még sosem tapasztalt. Sophie kénytelen megkérdőjelezni mindent, amit eddig helyesnek gondolt.

Rájön, hogy az igazság nem csak veszélyes, de tönkre is teheti az egész életét.

(Magánkiadás, 2022)