2022. november 24.

Gaby Roney: Ez már rólunk szól


Gaby Roney regényei ezidáig bujkáltak előlem, vagy legalábbis nem emlékszem arra, hogy találkoztam volna velük. Ezt pedig sajnálom, tekintve, hogy az Ez már rólunk szól című történetével rendkívül hamar egy hullámhosszra kerültem és könnyedén felejtkeztem bele az előttem álló oldalrengetegbe.

Őszintén szólva a mű külcsíne nem nyerte el a tetszésem, egyedül a gyönyörű kék színvilág az, ami megragadott a kötet borítóján, illetve a cím betűstílusa. A fedlapon szereplő női és férfi karakter nekem túl “idegen”, nem érzem azt, hogy passzolnak egymáshoz és közösen alkotnak valami “hatásosat”. Alapvetően nem vett el az élményből a külső, de jobban örültem volna, ha pozitív benyomást kaptam volna általa.

Lenor
sikeres bestseller írónő, aki szüntelenül lépked a ranglétrán és nem szenved ihlet hiányban. A magánélete nem bővelkedik izgalmakban, de igyekszik a történeteibe belecsempészni azokat a részeket, amiket nem tud a saját bőrén megtapasztalni. Hatalmas élményként éli meg, amikor a könyvkiadója közli vele, hogy az egyik legfelkapottabb regényét szeretnék megfilmesíteni.
A nő nagyon megörül, amiért részt vehet a filmmé válás minden részletében - a szereplők kiválasztásán át a díszlet tervezésig. Úgy érzi, hogy mindez egy plusz, ami kirángathatja őt az egyedüllét sötét zugából.

Az írónő számára nem idegen a férfi, akit főszereplőnek választanak. Kilian Nolay körül rengeteg pletyka terjeng, melynek valódiságában senki sem lehet biztos. A férfi megnyerő külsővel, ugyanakkor taszító stílussal fordul a külvilág felé. Nehezen sikerül elfogadnia Lenornak, hogy ő az a férfi, aki a regény egyik legfontosabb eleme lesz.

A marketingre hivatkozva a kiadóvezető és Kyl is olyan döntésbe kényszeríti Lenort, amiből képtelen jól kijönni. Ez pedig azzal jár, hogy több időt kell töltenie a férfi társaságában, s persze egyúttal a külvilág felé egy csalfa románcot is közvetíthetnek. Ennek köszönhetően a film nagyobb hírverést kap, de vajon mi ezzel az emberek valódi célja?

A nő és a férfi közelebb kerül egymáshoz, de a lelküket maró mélység egyezősége egyáltalán nem tűnik biztosnak. Lenor úgy érzi, hogy végre él Kilian közelében, de ezzel a szívét céltáblává avanzsálja, pedig tudja, hogy ez a helyzet véges, s korán vége szakad majd. Ám a filmforgatás nem teljesen úgy alakul, ahogy azt a szereplők tervezik, idő előtt kiderül, hogy olyan titkok állnak a háttérben, amelyek más megvilágításba helyeznek mindent.

Mennyire lehet megjátszani az érzéseket? Hogyan válik Lenor és Kyl kapcsolata kaotikussá, s vajon ki lehet zárni a hamis illúziókat?

Gaby Roney egy érzelmekkel teli, zord világba kalauzolt el bennünket, ahol a kétely végig kísér minket az egész történet során - nemcsak a valóságot tapasztalhatjuk meg a szereplőkön keresztül, hanem a színészet mester szintjével is találkozhatunk.

Az Ez már rólunk szól beszippant, lendületből taszít a lapok közé, ahonnan a végszóhoz érve érkezünk a felszínre. Olvasmányos, gyorsan pergős regény, ahol az emocionális sokszínűség lépcsőfokaival ismerkedhetünk meg a cselekményszálon keresztül.

Véleményem szerint az írónő megfontoltan építette fel a művet, nem félt egy kis krimiszálat csempészni a romantika és az izgalom mellé. Hanem olyan elemekkel egészítette ki a történéseket, amelyek fordulatossá és még szórakoztatóbbá varázsolták a kötetet.

Rendkívül pozitív élményt kaptam Gaby Roney könyve által. Őszinte szívvel ajánlom a romantikus lelkeknek, mert számukra is kedves lehet Lenor és Kilian története!

🌟

"(..) sebezhetőnek tűnt, annak ellenére, hogy tudtam, közel sem az."

"– Nem a lehetetlent kell megtalálni, hanem az örökkévalóságot megérteni (..)"

"Nem kell mindig erősnek lenned, az csak felőröl."

🌟


Fülszöveg:

Lenor ​íróként mindent elért, amit lehetett. A világ a lábai előtt hever, a könyvei sikeresek, ám ő mégis magányos. Új lendületet hoz az életébe, hogy az egyik könyvét megfilmesítik.
A férfi főszereplőt alakító Kilian Nolay ex-színésszel kapcsolatuk nem indul túl egyszerűen. Lenor eddig tökéletesen felépített, bástyákkal védett, saját kis világát Kyl a pillanat töredéke alatt rombolja szét. A filmforgatás elindul, és kénytelenek együtt dolgozni.
Ez még így Lenor számára elfogadható is lenne, de mind a könyvkiadó, mind a filmstúdió olyan ötletekkel áll elő a reklámkampányra hivatkozva, ami által az írónő kénytelen feszegetni saját határait és kilépni komfortzónájából a film sikerének érdekében.

Amikor már úgy látszik, sínen van kettejük kapcsolata, hirtelen minden a feje tetejére áll: fenyegető levelek, bomba, családi botrány.
A sors rendesen összekuszálja a szálakat mindkettejük életében, és csak remélhetjük, hogy a végére minden a helyére kerül a megfelelő helyen, a legjobb pillanatban!

Kiliant milyen érdekek fűzik a forgatáshoz? Valóban vonzódik Lenorhoz, vagy az ex-színész, a való életben is csak szerepet játszik? Vajon kik törnek az életükre, és miért?

(BookDreams, 2022)