2022. május 1.

R. Kelényi Angelika: Édes Flores (Caroline Wood 6.)


Izgatottan vártam a Caroline Wood sorozat következő részét, tekintve, hogy az utolsó kötet számos pozitív impulzust váltottak ki belőlem. Ráadásul a Szédítő Balaton című regény számomra az eddigi legnagyobb sikert érte el, nemcsak a hazai helyszínválasztás, hanem a műben rejlő pezsgés miatt is. A mű kezdetekor az az érzés keringett bennem, hogy vajon Angelika legújabb CW kalandjának sikerül-e felülmúlnia a legutóbb elért színvonalat - bevallom titkon szurkoltam neki olvasás közben, hogy így legyen.

 Tulajdonképpen nem tartozom a könyvsorozat kedvelők világába. Mindig félek egy-egy többkötetes történetnél, hogy nem sikerül a kiismert főszereplő köré egy újabb, kellő izgalommal tarkított kalandot kerekíteni, s ezzel esetleg a karakter által okozott előző élményre is rontó hatással van. 

Egyszerűen imádom Angelika sorozatának borítóit! Egyrészt fantasztikus összképet nyújtanak az olvasó szeme világának, másrészről annyira passzolnak a történethez és megfelelő hangulatot teremtenek az olvasáshoz.

Történet:

Caroline Wood az újságírói pálya mellett panzió vezetőként is tevékenykedik. Hamar szívébe zárta a Balatonrakoncán lévő, családi örökségből ráhagyott helyet. Sőt, Magyarországon rátalált a szerelem is a régi szomszédja, Szabados Ádám személyében. A férfivel nem találta meg egyhamar a közös nevezőt, ennek ellenére a kettejük közti szikra gyorsan lángra lobbant, s rendkívül erős kapcsolat alakult ki közöttük.

A nő édesanyja kérését teljesíti, amikor egy váratlan találkozással kell szembesülnie. Ám a nő igyekszik helytállni, s megacélozva viselni a hirtelen jött meglepetést. Caro nagyon megrémül, amikor egy igazán félelmetes hívást kap szerelmétől, bajt érez a férfi körül, ezért azonnal Indonéziába utazik, Flores szigetére.

A nőnek segítséget kell kérnie főnökétől, hiszen szüksége lesz a férfi kapcsolataira, ha sikeresen akar beépülni és épségben visszatérni Ádám kíséretében. Szerencsére Pierre Duval kapcsolatrendszere kiépített, így könnyebben a kezébe kerülnek a jelentős információk a magyar férfi eltűnésével kapcsolatban.

Caroline Wood számos veszedelmes utazáson részt vett már, ám ezúttal sokkal baljósabb árnyak figyelik minden egyes lépését. A nő olyan hatalmi harcba keveredik, ami pillanatnyi rossz döntés következményeként halálos kimenetellel is végződhet.

Sikerülhet főszereplőnknek legyőznie az indonéz sziget veszedelmes bűnözöjét, s megszabadítania annak karmai közül Ádámot? Mekkora érzelmi terhelést bír el a nő, ha az élete megmentése a cél?

Véleményem:

R. Kelényi Angelika ismét nem bízta a véletlenre a dolgot, s olyan erős fordulatokat helyezett el a történetszálban, melyek gyökeresen felforgatnak mindent. Ráadásul a megszokott olvasmányos stílusának és a pörgős, izgalmas cselekményeknek köszönhetően, gyorsan peregnek az oldalak az olvasó kezében.

Őszintén szólva nagyon meglepődtem az Édes Flores erősségén, mert a cselekmény ütőssége mellett az érzelmek is nagy hangsúlyt kaptak - mind változatban, mind mélységben. Úgy vélem, hogy az írónő ezúttal tényleg mindent beleadott és sikert is ért el, mert egy akciódús, szórakoztató, elképesztő kötetet ismerhettünk meg általa. Sőt annyira belevaló leírást kaptunk a helyről, hogy szinte én is ott éreztem magam a főszereplő mellett!

Caroline Wood szerepe nem sokban különbözött az eddigiektől, mégis annyira egyhúron pendültem vele és teljes mértékben magaménak éreztem a szerelme felkutatása utáni kalandot. Személy szerint nagyon kedvelem a nő személyiségét minden hóbortjával és bolondos kilengésével együtt!
Duval ismételten kettősséget sugárzott, ám ezzel csak még inkább befolyással volt a főszereplő lelkivilágára.

Összességében:

Angelika megugrotta a legutóbb elért szintet, s ezúttal cselekményileg és érzelmileg is felturbózta a történetet. Magával ragadt a műből sugárzó izgalom, s én is indonéz rabbá váltam!

Ajánlom mindenkinek, aki olvasta a sorozat eddigi köteteit!

Kedvenc idézetek:

“Az egyszerű élet is lehet csodálatos."

“A múlt mindenütt utolér. Higgye elm olyan makacs a rohadék, hogy mindenhová követi az embert!"

“Azt mondják, ha egy életet megmentesz, már tettél valamit a világ gyógyulásáért, mert a világ úgy szar, ahogy van, pedig lehetne jó is. Ha nem emberek élnének benne. Mert ahol az ember feltűnik, ott a legnemesebb, legszebb dolgok is elromlanak."

“- (..) Azt szeretem, aminek köze van az élethez, a valósághoz. A regényeket, a filmeket, a színdarabokat...
- Milyen...
- Földhözragadt vagyok?
- Realistát akartam mondani.
- Tehát földhözragadt."

"A szerelemben annyira fontos a másik, hogy nem lehet pénzre, kattintásszámra gondolni. A szerelemben semmi realitás nincs, semmi józanság, és főleg semmi anyagi haszon. A szerelem haszontalan."

További információk:
- Olvasásom: 2022.04.22.-04.26.
- Kiadó: Álomgyár
- Oldalak száma: 320 oldal


Fülszöveg:

Veszélyes ​kávé a virágok szigetén

Caroline Wood, aki immár az újságírás mellett egy panziót is vezet, nem tud ülni a fenekén, ha kalandot szimatol. Amikor úgy hiszi, szerelme veszélybe került Indonéziában, Flores szigetén, egy percig sem tétovázik, repülőre száll és elindul, hogy megmentse a férfit, aki mindenkinél fontosabb a számára. Bár nehezére esik, segítséget kér Pierre Duvaltól, a kőgazdag francia médiamogultól, aki úgy tűnik, még mindig gyengéd érzelmeket táplál iránta.

Az apró szigeten működő kávémaffia nem nézi jó szemmel a minden lében kanál szőkeséget. Minden lépését figyelik, útját titkok és furcsa balesetek szegélyezik, de Caroline-t már nemcsak a szerelem hajtja, hanem a rejtély felderítése is. A maffiának fogalma sincs, kivel áll szemben, de sajnos Caro sem tudja, kikkel packázik… A baljós előjelek ellenére beleveti magát a nyomozásba, és csak remélheti, hogy élve kikeveredik belőle…

R. Kelényi Angelika új Caroline Wood-regénye a zamatos kávé és az édes illatú virágok szigetére kalauzolja el az olvasóit, ahol ismét rejtélyes, izgalmas, és persze életveszélyes nyomozás veszi kezdetét.