2022. május 31.

Mike Menders: Házasság (Hangulatkeringő 3.)


Mike Menders a Hangulatkeringő sorozat első részével, a Házinyuszival 2019-ben ismertette meg Misty és Hank karakterét az olvasókkal. Majd a történet folytatása, a Hercegnő 2021-ben jelent meg, míg a trilógia harmadik és egyben utolsó része, a Házasság pár héttel ezelőtt került az olvasók kezébe. A történet során megosztó vélemény alakult ki a karakterekről, ám jelen kötet minden felmerülő kérdésre választ ad a molyok számára.

A trilógia eddigi részeinek köszönhetően erotikával tűzdelt, cselekményét tekintve lassú lefolyású történetet ismerhettünk meg. Az író a Házasság című kötetben bátor volt, mert olyan mély érzelmeket és elgondolkodtató témákat is elrejtett a sorok között, melyek az olvasás folyamán elevenedtek meg az olvasó előtt és végig kísérték a fennmaradó oldalakat, ezzel befolyásolva a mű hangulatát és összképét.

Külcsín:

A borító a megszokott Mike Menders vonalhoz híven színvonalas, nincs túl bonyolítva, mégis könnyedén magára vonzza az ember figyelmét. Tökéletesen passzol a trilógia első és második kötetének külsejéhez! A fülszöveg izgalmasra sikeredett, mert a sorok csekély mennyiségét ellensúlyozza a benne rejlő titokzatosság. Sőt, az előlapon lévő vörös rózsa a történet egyik legkiemelkedőbb szimbóluma, melynek oka a kötet lapjai közt található.

Történet:

Hank és Misty közös élete nem úgy folytatódott az előző kötet befejezésekor, mint ahogyan azt vártuk. Azóta több év is eltelt és Hank ezerszer megbánta azt, ahogy akkor cselekedett. Azóta már egy felfelé ívelő cég vezetője, ráadásul sokkal felelősségteljesebb és komolyabb férfivá érett a hibáinak és az eltelt éveknek köszönhetően. Tervei között szerepel, hogy vállalkozása megrendíthetetlenül sikeres legyen, ezért pedig bármit megtesz.

Személyes, testi igényeit a titkárnője, Jenny segítségével elégíti ki, aki mindezek tudatában jelentkezett hozzá, sőt lelkesen veti bele magát a főnöke által megszabott kötelezettségekbe. Mondhatni, hogy a férfi élete lassan révbe ér, ám mire ez a pillanat a látómezejébe ér, újabb megpróbáltatásokkal kell szembesülnie.

A piacon egy új, gyorsan feltörekvő vállalkozás jelenik meg, mely személyesen Hank cégét pécézte ki. Hamar kiderül, hogy a leigázást tervező cég mögött bosszúra éhes személyek állnak. 

Vajon milyen titkok lappanganak a férfi környezetében lévő emberek háta mögött? Milyen sors vár Hankre és a cégére? Hogyan ér véget főszereplőnk története?

Véleményem:

Rettentően kíváncsi voltam a Hangulatkeringő trilógia befejező kötetére, tekintve a Hercegnő című könyv befejezését. Abszolút megérte várni Mike Menders utolsó kötetére, mert sokkal többet kaptam, mint ahogyan azt vártam! Cselekménydús, érzelemdús és kellő mértékben erotikus! Az író minden egyes részben elérte azt, hogy faljam a sorokat és pihenés nélkül magamba szívjam az egész történetet - minden egyes érzelmet, minden pikáns percet. Ám ebben a kötetben valóban egy olyan lezárást kapunk, ami az utolsó oldalakhoz érve sem ereszti el az olvasó kezét.

Mike Menders stílusa, fogalmazás módja nagyon közel áll hozzám, mert mindaz az összkép, ahogyan ő ír, maximalizálja a lendületesség fogalmát az olvasás szempontjából. A műben rejlő titkok meglepetésként csapnak le az olvasóra, a mély érzelmekről nem is beszélve. Egyszerűen lenyűgöző, hogy mennyire ütős befejezést hozott össze szereplőinknek - a könnyen látható jellemfejlődésről nem is beszélve, hiszen a főszereplők a három kötet alatt, szinte mellettünk cseperedtek fel és értek meg a nagybetűs életre.

A Házasság című kötet egy életszerű történet, ahol Mike egy új arcát mutatta meg - legalábbis számomra. Hiszen ez az erős érzelemközpontúság nem igazán jellemezte az eddigi műveit, legalábbis én személy szerint ebben a kötetben éreztem azt, hogy igen, ez a történet rendhagyó és páratlan!

Romantikus, erotikus, kalandos, egy igazán szórakoztató regény, ami egy pillanatra sem hagy unatkozni! Ajánlom a zsáner kedvelőinek, mert ha a Házinyuszi és a Hercegnő egy picit tetszett, akkor ezt imádni fogod!

Kedvenc idézetek:

"Az élet mégis sokszor kiszámíthatatlan, olyan helyekre sodor, amiben kiteljesedhetünk."

"Ha van olyan nő, aki miatt képes vagy felrúgni a szabályaidat, akkor ő az igazi."

"Az élet változik, az emberek csiszolódnak, és vannak szakaszok, amikor együtt tartunk az úton. Új fejezet következik, ami nem tudom, meddig tart, mennyire lesz rázós, és hol végződik."

További információk:
- Olvasásom: 2022.04.30.-05.05.
- Kiadó: Magánkiadás
- Oldalak száma: 592 oldal


Fülszöveg:

Minden végzet kemény. A Házinyuszi és a Hercegnő története hat évvel később folytatódik.
Cégvezetőként nincsenek nyugodt napjaim, igyekszem markomban tartani az elszabadult poklot. Egy nemrég alakult cég az ügyfeleinket szipkázza el, a titkárnőm sem az, akinek mutatja magát. Ráadásul váratlanul feltűnik a rég nem látott házinyuszim, aki alaposan összekuszálja a szálakat.
Ekkor a sors tizenkilencre lapot húz, szinte szempillantás alatt mindannyiunk életét gyökeresen megváltoztatja.
Hank vagyok, és ígérem, a trilógia záró része olyan meglepetéseket tartogat, ami az eddigi életemet, valamint a Mistyvel való kapcsolatomat is felülírja.
A könyvben számos szenvedélyes oldal található, ezért kizárólag felnőttek olvassák!