2022. május 11.

Ellyne: Lydia & Gabe - Ha meghallgatnál


Az írónőtől már számos regényt olvastam, melyek egytől egyig utánozhatatlan élményben részesítettek, így ezúttal is kétségek nélkül kezdtem bele a Ha meghallgatnál című műbe. A kötet külcsíne egyszerű, ugyanakkor szemet gyönyörködtető a zsáner szerelmeseinek. Ellyne története magával ragad és az utolsó oldalakig nem ereszt!

Történet:

Lydia élete sosem volt könnyű, mégis az egyik legnagyobb csapást két évvel ezelőtt kapta, mikor magatehetetlenül kellett végignéznie egy fájdalmas tragédiát. Ám az élete nem ekkor sodrodott először rossz irányba, hiszen azelőtt a szerelmet tekintve is csalódnia kellett. A lány egy keserű, sötét verem ketrecében érezte magát, ahol csak a kilátástalanság és a reménytelenség szele járt - aztán megismerte közelebbről Tinsley-t.

Gabe Rivera évekkel ezelőtt hatalmas balfék volt és szó nélkül kiengedte a kezei közül a lányt, akit igazán szeretett. Viszont amikor meghallotta, hogy milyen megrendítő dolgokon ment keresztül, akkor megfogadta magának, hogy a lány arcát újra a fény felé fogja fordítani bármi áron.

Szereplőink egy késő este az utcán találkoznak újra, ahonnan végül közösen jutnak haza - pontosabban Gabe viszi Lydiát az aktuális otthonába, a Rivera nagyi házába. Nem ez az egyetlen alkalom, mikor összefutnak, mégis annyira kíméletlen szavakat vágnak egymás fejéhez, hogy mindketten újra élik a múlt boldog pillanatait, s a múlt sajgó sérelmeit is.

Mindketten igyekeznek helyt állni a jelenben, de a közös múltjuk vissza-vissza rántja őket. Mindketten egy személyre vágynak, akire kétségek nélkül támaszkodhatnak, és aki mindig mellettük van. Mindketten a másikra vágynak, de nem lehetnek egymáséi, míg az összes sebet fel nem szakítják újra, s nem indítják el azokat a gyógyulás útján.

Vajon újra boldogságot hozhat egy múltban szétzilált szerelem? Hogyan képes két, darabokra tört lélek ismét megtalálni saját magát és a másik felét?

Véleményem:


A Ha meghallgatnál egy zseniális, olvasmányos stílusban megírt mű, melynek oldalai hamar leperegnek az olvasó kezében. Lydia és Gabe története kikapcsolja az agyat, szórakoztat, miközben érzelmekkel pumpálja tele a lelked. Ez a kötet is hozta az elvárt színvonalat, sőt.. számomra Ellyne megalkotta a legkedvencebb könyvet a munkásságát tekintve.

Imádtam a humoros szócsatákat, az izgalmas fordulatokat és az erotikus megfűszerezést is. Kellő mennyiségben volt minden elem vegyítve, hogy az olvasó tökéletes regényt kapjon kézhez.

Ajánlom a romantika szerelmeseinek, mert Ellyne regénye ismételten kihagyhatatlan és fantasztikus! Számomra az írónő neve garancia a szerelmes pillanatokat megragadó történetekre! A Ha meghallgatnál szembesít az emberi sérelmekkel, gyógyírt kínál, s végül mosolyt csal az arcodra!

Kedvenc idézetek:

" Semmi fizikai kontaktus, csak szavak és érzések."

"(..) ahogy egyik kezével lassan eltűri a hajamat a nyakamból, úgy érzem, mintha újra… otthon lennék. Mert ezt jelentette nekem Gabe Rivera."

"Mert az ember tekintete olyat is képes megmutatni, amit a szavai, és a teste többi része nem."

"Ha elfogadom, hogy minden döntés félelemmel jár, és mindig jobban fél az ember előtte, mint akkor, amikor megtörténik, valahogy jobb lesz."

További információk:
- Olvasásom: 2022.04.13.-04.15.
- Kiadó: PublishDrive
- Oldalak száma: 234 oldal

Fülszöveg:

Lydia Kenningtone két évvel ezelőtti nyara nem volt egyszerű, mivel szörnyű erőszak szemtanújává vált. A bírósági ügyek, a látottak okozta tehetetlenség viharában két évig terápiára kellett járnia, hogy fel tudja dolgozni azt, ami történt. Tinsley Rivera segítségével azonban sikerült visszarázódnia a mindennapokba. Eleinte kizárta életéből a lányt, hogy ne kelljen visszaemlékeznie a fájdalmára, de végül közel engedte magához olyannyira, hogy barátok lettek. Lydiát most már csak egyetlen egy személy zavarja igazán. Gabriel Rivera, aki egy késő esti beszélgetésnek köszönhetően – ami Lydia és Tinsley között zajlott –, mindenről tudomást szerzett. Gabe önjelölt védelmezővé válik, amit Lydia nem tud mire vélni, mivel ők ketten, ki nem állhatják egymást.
Elméletileg…