2022. április 6.

Czank Nelli: Menekülés, New York, szerelem


Az írónő munkásságával ezidáig nem találkoztam, bár többször szembejött velem egy-egy vélemény valamely regénye kapcsán - melyeket még Cornelie C. G. név alatt jelentetett meg. A Menekülés, New York, szerelem című kötetet Nellinek köszönhetően adódott lehetőségem megismerni, amiért hálás vagyok neki, hiszen egy rendkívül izgalmas utazáson vettem részt az általa alkotott világban!

A mű borítója nekem nagyon tetszik. Már első pillantásra érzékelteti az olvasóval az oldalak mélyén megbúvó történéseket. A fülszöveggel karöltve pedig egy fenomenális olvasási élményre hívja az olvasót!

Történet:

Lori Belleaux átkozottul vonzódik a művészethez. Számára óriási megnyugvás, ha a jegyzetfüzete kíséretében papírra vetheti mindazt, ami a lelkét nyomja. Alexander Warmeston egy odaadó fizikus, akinek a munkája az élete - a kísérletei eredményességéért és egy fantasztikus találmányért bármire képes.

A nő mellékállásban a nagybátyja hosztesz vállalkozásába dolgozik, hogy finanszírozni tudja a minőségi festékeit. Egy újabb találkozóra hivatalos egy rendkívül nívós helyre, ahol egy fizikusoknak rendezett vacsorán kell részt vennie kísérőként. Amikor először meglátja a férfit ledöbben, hiszen nem így képzelte el őt, ám azon még inkább meglepődik, hogy mennyire könnyen és rövid idő alatt egymásra hangolódnak.

Közös sorsuk a vacsora alkalmával, s azután dől el, amikor olyan események láncolata indul el, ami mindkettejük életére hatással lesz.Idejekorán kiderül, hogy Alex vetélytársának rosszulléte nem ok nélkül történt. Ahogy hamar nyilvánvalóvá válik az is, hogy üldözik őket. Emiatt közösen kell eltölteniük néhány napot, amíg a nagybátyja, s annak magánnyomozó barátja segítségével fény nem derül az igazságra.
Mindeközben Lori nagy lehetőségének bejelentése is lezajlik, sőt Alexander is jelentős eredményeket ér el a laborban, mely még inkább összekuszálja a szálakat.

Ki akarja megfékezni a fizikusokat, és miért?
Vajon Lori eléri élete nagy álmát? S hogyan alakul a nehéz körülmények között kialakult tüzes kapcsolata Alexxel?

Vélemény:

Czank Nelli dinamikus stílusban, kellő volumenben csepegteti azokat az információkat, amelyek fenntartják az olvasó figyelmét. A regény kezdetét tekintve az akcióban gazdag elemek megjelenítésén, ugyanakkor az érdekes tények közlésén van a hangsúly. Mindez fokozatosan alakul át egy fáradhatatlanul mozgalmas, majd romantikus szállá.

Őszintén szólva némileg úgy érzem bajban vagyok, mert maga a történet különleges és szórakoztató, pont olyan, amilyennek lennie kell. Viszont az összélményt tekintve nehezen tudok elvonatkoztatni attól, hogy a regény egyik fő alappillére, az új felfedezés körüli pörgés nekem nem teljesen jött át. Ám ennek megléte nem az írónő vagy a mű hibája, csupán nem igazán mozgom otthonosan ebben a közegben és valamiért idegenkedve éreztem magam ezeknél a részeknél.

A Menekülés, New York, szerelem egy színvonalas, kalandokkal és izgalmakkal teli, romantikával fűszerezett történet. Az oldalak gyorsan peregtek a kezemben, ezzel egyidejűleg a rejtélyes felfokozottság is egyre magasabb szintre lépett. Nelli briliáns módon forgatta a szálakat és tárt fel előttünk minden lényegeset.

Ajánlom azoknak az olvasóknak, akik szeretik a nyomozással tarkított, cselekménydús, ugyanakkor emocionális elemekkel tűzdelt regényeket!

Kedvenc idézetek:

"Elég, hogy a férfi próbálja megnyugtatni. Őrzi őt, vigyáz a testi épségére és egyben az érzékeny lelkére is."

"A szikra, ami a szállodai szobában fellobbant közöttük, nem tűnt el, csak takarékra helyezte magát. Várt a pillanatra, egy békésebbre."

További információk:
- Olvasásom: 2022. március 23.-március 30.
- Kiadó: Erawan
- Oldalak száma: 360 oldal



Fülszöveg:

Mi ​az esélye annak, hogy találkozzon egy szép jövő előtt álló festő lány és egy korszakalkotó találmányon dolgozó fizikus férfi? Nem sok. Kivéve, ha a sors másként rendezi…
Lori Belleaux a tanulmányai mellett nagybátyja hosztesz-vállalkozásába is besegít: társasági rendezvényekre kíséri el a megbízóit. Nem álmai munkája, de a drága festékeket valamiből finanszíroznia kell. Alexander Warmeston ideje nagy részét a laborjában tölti a kísérleteivel. A cég, ahol dolgozik, nagy bejelentésre készül, ám a munkájuk befejezéséhez szükség van még újabb támogatókra. A csapat a megnyerő külseje miatt Alexet küldi el a New York-i Plaza Hotelben, kifejezetten fizikusoknak rendezett vacsorára, ahová Lori kíséri el… Itt azonban egy váratlan esemény miatt a két ismeretlen kénytelen lesz összefogni, nem is sejtve, hogy ezzel egy hatalmas játszma részeseivé válnak.
Nyomozás, menekülés, szerelem és egy szenzációs találmány, ami ráférne már a világra – erről szól Czank Nelli regénye, aki légiutas-kísérőből előbb egy egészségmagazin szerkesztőségében találta magát, majd regényíróként debütált.