2021. december 12.

Teagan Hunter: Let's Get Textual - Légy merész! (Légy merész 1.)


Szeretem végig járni a könyvtári polcokat és nézelődni a könyvek között, általában többet is a kezembe veszek, s elolvasom a fülszövegüket, megvizsgálom a borítójukat és más apró részleteket. Bevallom, hogy nehezen döntök, mert próbálom megjósolni az elkövetkezendő napjaimat, hogy milyen kedvem lesz és ebből kifolyólag milyen olvasmányra lesz szükségem – habár előfordul, hogy nem sikerül eltalálnom és olyankor olvasatlanul kerülnek vissza a könyvtári polcra, mert egyszerűen abban az időszakban nem kelti fel az érdeklődésem.
A Légy merész! című regény hamar megfogott a fülszövegével, mert sokszor érzem szükségét olyan olvasmányoknak, melyek kikapcsolják az agyamat és csak sodródnom kell a történettel. Ami szórakoztat, ugyanakkor olvastatja magát! Részemről bebizonyosodott, hogy Teagan Hunter könyve tökéletes választás erre az esetre!

Történet:

Delia nagyon várja, hogy találkozzon a testvérével, kapott egy smst tőle ezzel kapcsolatban.
Zach egyik ügyfelével szeretné felvenni a kapcsolatot, mert találkozót kellene megbeszélniük, ezért ír egy smst neki.
Nos, így kezdődik a kapcsolatuk: egy félretárcsázott szám és egy kósza sms.
Egyikőjük sem gondolta volna, hogy mindez egy kivételes alapú barátsággal végződik.

Az egyik legegyszerűbb dolog, hogy egy idegennel osszuk meg a mindennapokban felmerült buta kérdéseket, s kikérjük a véleményét bármilyen furcsaságban. Fantasztikus érzés az, hogy bármit elmondhatnak a másiknak, mert nem ismerik igazán egymást és csupán egy-egy apró szeletet látnak közösen a másik fél érzéseiből, viselkedéséből és tetteiből.
Mégis egyre közelebb kerülnek egymáshoz és ez a furcsa helyzet csak még jobban összekovácsolja őket.

A fiú Delia kedvéért vesz egy kiskecskét, közösen filmeznek és ugyanazt az ételt fogyasztják közben (a saját lakásukban), naphosszat üzengetnek egymásnak.
Aztán felmerül a kérdés: mikor találkozzanak? Már az első randevún kiderül, hogy nemcsak a telefonon működik köztük a szikra és a valóságban is könnyen egymásra tudnak hangolódni.
Ám mikor igazán bízni és kedvelni kezdik a másikat, akkor történik valami, ami tönkretehet mindent. A lány küldött egy privát fotót a fiúnak, amit másnap az összes egyetemi diák megkap üzenetben.

Zach képes lenne visszaélni a lány bizalmával, vagy valaki más áll a dolgok háta mögött?
Vissza lehet szerezni a bizalmat, ha – talán - jogtalanul elhajítjuk magunktól?
Mennyit ér az igazi szerelem, ha küzdeni kell érte?

Véleményem:

Teagan Hunter regénye egyáltalán nem különleges vagy egyedi, igazából egy rongyosra forgatott történetet dolgoz fel a saját stílusában. Klisés, mégsem éreztem olvasás közben, hogy unalmas lenne. Kiszámítható volt, ennek ellenére élveztem minden egyes oldalát, mert sikerült elérnie, hogy ne akarjak gondolkodni, hanem csak belecsöppentem a műbe és hömpölyögtem a cselekményszállal együtt.

Szerintem a Légy merész! egy kedves történet, melyben a romantikus és a könnyed erotikus elemek néhol felszínre kerülnek. Vicces, szeretetteljes mű, mely kiváló kikapcsolódást nyújt az olvasónak!

Ajánlom azoknak a könyvmolyoknak, akik vágynak egy laza, humorban gazdag romantikával tűzdelt történetre!

Kedvenc idézetek:

"Zach: Allergiás vagy bármire?
Én: Az emberi lelkekre."

"– Mosolyogj, szépségem! […] Nincs vége. Most kezdődik egy új kaland!"

"– Meg kell ígérned, ha bármi – és tényleg bármi – történik, ha attól félsz, elárultalak, ha attól félsz, nem az vagyok, akinek hiszel, kérdezz meg. Ne vádaskodj, ne gurulj be! Beszéljünk róla! Meg fogjuk oldani."


További információk:
- Olvasásom: 2021. november 27. - december 2.
- Kiadó: Könyvmolyképző
- Oldalak száma: 320 oldal


Fülszöveg:

Egy téves számból többnyire nem is lesz több, pillanatok alatt elfelejted. Nem kezdesz az illetővel se csetelni, se flörtölni. Nem ő az első gondolatod ébredéskor, vagy az utolsó elalvás előtt… És tutira nem beszéled rá, hogy vegyen egy kiskecskét.
Mert az fura lenne.
Zach Hastings és én fülig merülünk a téves hívását követő mizériába, és nem követjük a szabályokat.
Én nem keresek szerelmet, Zach pedig egyértelműen mellétárcsázott, de…
…talán mégis célba talált a szívemben.