2021. augusztus 17.

Ellyne: Ha gondolnál rám

Az írónő nagy kedvencem a magyar alkotók közül, a történeteivel még sosem okozott csalódást számomra. Sajátos stílussal rendelkezik, nem mindennapi köntösbe bújtatja az általa választott romantikus téma elemeit, melyet drámai fűszerezéssel varázsol páratlan olvasmánnyá. Egyszer sem választja ugyanazt a hátteret vagy keretet a műveinek, mindig valami újabbal és különlegesebbel rukkol elő az olvasótábora nagy örömére.

Hazai viszonylatban 14 könyve jelent meg, melyek közül 2 mű már idegen nyelven is elérhető a könyvmolyok számára. Történeteiben lelki mélységekbe hatol, melyből következik, hogy kötetei nagy része teljes érzelmi mámorba sodorja az olvasót.

A történetről:

Alex családjának múltjáról számos botrány napvilágot látott már, ezért nem igazán szeret otthon lenni. A nyarai nagy részét a legjobb barátja családjánál, Gabe-éknél tölti, akik családtagként kezelik a srácot. Számára Tinsley unalmas és gyerekes kislány, aki talán sosem fog felnőni.
Ám ahogy telnek az évek és a lány nőiesedni kezd, Alex szeme egyre többször megakad rajta és képtelen elhinni, hogy abból a kicsi lányból milyen hamar igazi nő cseperedett. A srác észre sem veszi és olyan dolgokról kezd fantáziálni, amik számára tiltottak – Tinsley mindenképp az.

Azon a nyáron elcsattan egy csók kettejük között, ami valami kezdetét és valami végét is jelentheti számukra. Alex menekülni kezd az érzelmei és a vágyai elől, mert tisztában van azzal, hogy abból semmi jó nem sülhet ki. Számára Gabe az egyetlen, akiben igazán megbízik és biztos abban, hogyha jobban belebonyolódik érzelmileg a barátja húgába, azzal mindent elronthat.

Hazugságok, érzelmek, szerelmek. Minden jelentős momentum szerepel a történetben, ami a valóságban velünk is előfordulhat.

A történet fő kérdése az, hogy férfi főszereplőnk mit képes megtenni szíve választottjáért? Egyáltalán Tinsley a férfi által okozott sértések és az iránta érzett harag ellenére képes-e megbocsájtani vagy elereszti saját vágyait? Van számukra boldogság titkok nélkül, vagy azok szétszakítanak mindent?

Véleményem:

A Ha gondolnál rám… című kötet magasabb színvonalat ütött meg, mint az írónőtől eddig olvasott regényeim. Nagyon hamar magával ragadott és a gondolataimat teljesen lefoglalta, még akkor is, mikor nem épp az oldalakba burkolóztam. Ellyne ebben az alkotásban is olyan érzelmi síkra üldözött, ahol képtelen voltam nem érezni a bőrömön minden egyes emóciót. A csalódás, a düh, a tehetetlenség ugyanúgy érződött a saját lelkemben az olvasás során, mint a szeretni akarás. Az írónő nem csépelte el a köztük kialakuló kapcsolat pillanatait már az elején sem, lassan és biztosan hagyta sodródni szereplőinket a végzetük – azaz egymás - felé. Nemcsak az érzelmi oldal dúskál a gazdagságban, a cselekmények is következetesek, ugyanakkor mindig történt valami – néhol olyan, amire az olvasó egyáltalán nem is számított.

A történet végéhez érve elszontyolodtam, mert szívesen olvastam volna még a fiatalok civódásait, romantikus perceit. Szinte egy lélegzetvételnyi idő alatt a végére értem, legalábbis ennyinek tűnt.

Ajánlom a romantikus történetek kedvelőinek, mert ha szívesen olvasnál egy érzelemdús, ugyanakkor könnyedebb olvasmányt, akkor kezdj bele a Ha gondolnál rám.. -ba! Hidd el, nem fogod tudni letenni!

Idézetek a könyvből:

„Valahogy könnyű úgy, ha nem hiszem azt, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie. Könnyű úgy, hogy tudom, eleshetünk bármikor, de szeretünk annyira, hogy ne hagyjuk kárba veszni azt, amit eddig felépítettünk, még ha eléggé is az elején járunk.”

„Azok a rohadt pillangók a gyomromban, nem is pillangók már, hanem részeg majmok, amik egyik belsőszervemről a másikra ugrálnak, akármilyen undorítóan hangzik is.”

„ Néha… – rázza meg a fejét –, el kell vesztened valami fontosat ahhoz, hogy rájöjj, kurvára rossz úton jársz, tudod?”

„(..) sokszor egy mélypont kell ahhoz, hogy rá szánd magad dolgokra, amikre az odáig nem tetted.”

Egyéb:
- Olvasásom: 2021.július 30. – 2021. augusztus 7.
- Kiadó: PublishDrive
- Kiadás éve: 2021
- Oldalak száma: 362 oldal