2021. június 28.

Veda Sylver: Szenvedélyek vihara a Boszporusznál (A Boszporusznál 2.) - előolvasás

Másodszorra van lehetőségem előolvasni Veda Sylver megjelenés előtt álló regényét, ami hatalmas megtiszteltetés számomra – köszönöm a bizalmat még egyszer! A Titkok vihara a Boszporusznál című kötetet közel két évvel ezelőtt olvastam, s maga a történet és az írónő stílusa is rendkívül pozitív élményként maradt meg bennem. Már akkor is sugárzott az oldalakról a vágy és a tűz, így eme kötet esetében is hasonló intenzitású érzelmekben gondolkodtam és nem is ért csalódás ezzel kapcsolatban!

A történetről:

Ava mély lelki sérüléseket szenvedett, amik mai napig benne élnek és a képzelete bármikor képes elkalandozni eme tragikus pillanatok felé. Meglepődik, amikor üzenetet kap a családban esedékes házasságról, hiszen senki sem helyezte kilátásba előtte, hogy ilyen nagy esemény várható. Ennek alkalmából visszatér Isztambulba, habár nem igazán fűlik a foga hozzá.

Summer a helyi nyomozó, Erdogan mellett találta meg a boldogságot. Habár Ava és a férfi már máskor is találkozott, most mégis érezhető a kettejük közti szikra és szenvedély. A nő tudja, hogy tilos rokona választottjával viszonyba bonyolódnia, mégsem képes türtőztetni magát és belekóstol a tiltott gyümölcsbe – ahonnan már nincs visszaút.

Erdogan okkal veszi el Summert, de ha a másik nőre gondol, akkor képtelen uralkodni magán és úgy érzi, élete legrosszabb döntése a házasság. Ám teljesen összezavarodik.. Ráadásul feltűnik valaki más, aki szintén szeretné meghódítani Avát, így kezdetét veszi az igazi harc.

A szálak egyre bonyolódnak és senki nem tudja, hogy ki mit titkol a másik elől. Gyermekáldás, gyász, szerelem. Güven-èk körül minden megtörténik, ami egy család életében történhet. Ráadásul a véletlen és a sors is összefonódik, ami gigászi hatással lesz mindenre. Életekre. Döntésekre. Válaszokra.

Vajon Ava hogyan dönt: képes szembe menni a családjával egy férfiért, vagy a békés boldogságot választja? Milyen titkokat őrizhet Summer? Kemál hogyan tudja irányítani a családját és a szeretteit egy tragikus helyzetben?

! Rendeld meg itt !
Álomgyár Könyvesbolt
olvasnimeno.hu
Book24
Gyémántfelhő Kiadó

Vélemény:

Veda Sylver legújabb regénye tele van érzékiséggel és szerelemmel. Végig követhetjük a főszereplő útkeresését, miközben döntései közt őrlődik és próbál barátságos helyzetet teremteni maga körül – ami igazából sehogy sem sikerül neki.

A Szenvedélyek vihara a Boszporusznál a történet elé szegez és az utolsó oldalaknál sem ereszt el! Lefoglalja a gondolataid, hatással van rád és minden olvasott érzelem kiütközik majd rajtad! Nem akarod abbahagyni, hanem követni szeretnéd még a szereplők gondolatait, tetteit és velük akarsz majd tartani! Aztán úgy érzed majd, hogy túl korán lett vége a műnek és olvasnád még!

Amit leginkább szeretek az írónő regényeiben, hogy nem unalmas és százszor megírt történeteket kapunk tőle, hanem a saját különleges kis világába kalauzol el bennünket! Egyedi stílussal rendelkezik, az olvasmányt még lendületesebbé teszik az általa használt kifejezések, szavak.

Azoknak a romantika kedvelőknek ajánlom, akik nem riadnak vissza az erős érzelmektől és szívesen belemélyednének egy egyedülálló történetbe! Akik szeretik a szenvedélyt, a túlfűtött pillanatokat, mert számukra tökéletes és kihagyhatatlan olvasmány Veda Sylver kötete!

Idézetek a könyvből:

„Repülni tanított, de az utolsó pillanatban mindig lefogta a szárnyaimat.”

„Szerelemre lettünk teremtve. Ölelésre, csókokra. Ha egyszer megismered a mindent elsöprő vágyat, ha belekerülsz a szenvedélyek viharába, te sem fogsz tudni ellenállni neki.”

„(..) sajnálom magam, mert két olyan férfiba szerettem bele, akik nem érdemlik meg a szívemet.”

„Egyszerre járt át földöntúli boldogság és végtelen szomorúság. A sors ismét egy kegyetlen csapdát állított nekem.”

„Elment. A szívem lázadozott, az eszem azonban azt súgta, helyesen döntöttem. El kell felejtenem.”

„Öt évvel korábban megfogadtam, soha többé nem engedem senkinek, hogy bántson, se testileg, se lelkileg. Felvettem egy álarcot, és igyekeztem minél kevesebb érzelmet belevinni az életembe, nehogy ismét sérüljek. Azt gondoltam, ha nem a lelkem irányít, ha csak fél lánggal égek, minden könnyebb lesz. Persze sikertelen kísérlet volt. Az ember nem harcolhat a természete ellen.”

,,Ő makacs, kiszámíthatatlan és harcias, akár az apja. Ha az élet padlóra küldi, egy darabig szomorkodik, aztán felkel, megrázza magát és még keményebb lesz. Őt nem irányíthatod. Vele nem játszhatsz, mert kettőtök közül csak te veszíthetsz. Érted már?”