2020. október 27.

R. Kelényi Angelika: Róma, Róma (Caroline Wood 2.)

 


R. Kelényi Angelika több oldalát is megmutatta már az olvasóinak. Egyrészt a történelmi regényeivel, másrészt a humoros és romantikus történeteivel. Mindkét zsánerben észbontó alkotások születtek általa, számomra a neve egyet jelent az izgalmas és szórakoztató történetekkel.

Most is izgatottan vetettem bele magam a kötetébe, nagyon vártam Caroline Wood legújabb kalandját. A Barcelona, Barcelona című műbe hamar beleszerettem és gigantikusan pozitív hatással volt rám. Rengeteget nevettem közben, mert könnyed, laza, humoros történetet kaptunk egy kisebb adag romantikával.
Mondhatni ugyanezt vártam a folytatás színvonalát tekintve is, ezt pedig Angelikának sikerült is tartania. Úgy éreztem a Róma, Róma-t olvasva, mintha az első résznek vége sem lett volna és rögtön a folytatás következett volna.
Az írónő stílusa továbbra is páratlan, lendületes és olvasmányos. Egyszer sem éreztem unalmasnak vagy túl soknak a cselekményszálat, mindig harmonizált az adott résszel. Érzelmileg is minden benne volt, aminek kellett. Így semmilyen negatív érzés nem ütötte fel a fejét bennem a művel kapcsolatban.

,,(..) valójában csak egy elvárást követek, amit a társadalom állított fel, amit minden kislányba belekódolnak a tündérmesék, aztán minden nagylányba a romantikus történetek, és nem azt, amit igazából szeretnék.”

Történet:

Caroline Wood továbbra is rovatvezető a CBM magazinnál, romantikus és izgalmas sztorikkal kell megörvendeztetnie az olvasókat. A Rómában élő barátnőjétől megtudja, hogy létezik egy Szerelemház, amihez egy legenda is köthető. Így nem tétlenkedik sokáig és hamar felkeresi Juliát, hogy együtt fedezzék fel a La casa dell’amore titkait.

Nem mellesleg a nő távkapcsolatban él, Tom Barcelonában maradt – így a férfi jobban örült volna, ha Caro őt látogatja meg, hiszen együtt tudtak volna tölteni egy kis időt. Szeretik egymást, de mindkettőjüknek fontos a karrierjük, és ezért egyik sem szeretne a másikhoz költözni.

,,A szerelmet nem lehet megtervezni…”

A nő izgatottan várja, hogy utána járjon a Szerelemház helyi legendájának. A barátnőjével ketten költöznek be, Julia reménykedik abban, hogy talán ő is megtalálhatja az igazi szerelmet.

Ekkor még fogalmuk sincs arról, hogy mibe keveredtek. Hiszen kezdetben minden normálisnak tűnik, megismerkednek a lakókkal és felfedezik a várost is. Caro még nem járt Rómában és most mindent szeretne látni, amit érdemes.

Napokkal később a könnyednek induló kalandjuk egy betöréses akcióval zárul, de persze nem minden ok nélkül történt. Hamar kiderül, hogy a Szerelemház csak egy álca, az ott lakók tele vannak titkokkal, ahogy a ház valódi tulajdonosa is. Ez pedig más meglátásba helyez mindent, hiszen egy izgalmas romantikus sztori helyett Caroline egy hazugságokkal teli helyzetbe csöppen.

S ha mindez nem lenne elég, a Tommal való kapcsolata is zátonyra kezd futni. Természetesen az utazásból fakadóan, de annál sokkal komolyabb dolgok is előtérbe kerülnek.

,,Csak beszélni kellene, és rengeteg szerelem megmenekülne.”

Összességében:

R.Kelényi Angelika regénye megnevettetett, kikapcsolt és elérte azt, hogy kizárjam a külvilágot és semmivel se törődjek. Kalandos, izgalmas és szórakoztató!

Az írónő a valóságot is megjelenítette a szavak mögött, hiszen közvetve több kérdést is boncolgat a cudar világgal kapcsolatban.
Létezik az a szerelem, ahol a karrier háttérbe szorul? Hogyan lehet túlélni egy távkapcsolatot és hogyan lehet helyettesíteni azokat a pillanatokat, amik fontosak az embereknek?

,,A távolság a kis tüzeket kioltja, a nagyokat még nagyobb lángra lobbantja.”


Ajánlom azoknak, akik:

- szeretik a könnyedebb történeteket
- szívesen olvasnak a romantika zsánerében
- szeretnének végre kikapcsolódni
- szívesen utaznának Rómába
- olvastak már Angelikától, mert nekik kötelező!



Fülszöveg:

LA ​CASA DELL’AMORE

Caroline Wood a neves londoni magazin rovatvezetőjeként folyton keresi az izgalmas történeteket. Egy nap hírt kap egy legendás római házról, melyet a helyiek csak így emlegetnek: La casa dell’amore, a Szerelemház. Azt beszélik, aki beköltözik ebbe az épületbe, arra varázslatos módon rátalál a szerelem…

Caro úgy dönt, hogy egy ilyen fantasztikus sztorit nem hagyhat ki a rovatából, ezért Rómába utazik, bár a kedvese egyáltalán nem örül ennek… A különös kalandokba keveredő újságírónő lelkesen kutat a romantikus, rejtélyes legenda után, aztán egyik pillanatról a másikra egy cseppet sem veszélytelen nyomozás kellős közepén találja magát.

Mindeközben felfedezi az örök várost, megismer egy határozottan vonzó olaszt, aki miatt felteszi magának a kérdést, vajon elég erősek-e az érzelmei Barcelonában élő szerelme iránt. Meddig tarthat egy kapcsolat, ha havonta csupán pár napot tölthetnek együtt?

R. Kelényi Angelika, díjnyertes sikerszerző Caroline Wood-sorozatának új része humorával, titokzatosságával és bájos romantikájával ismét lebilincselő élményt nyújt az olvasóknak.

(Álomgyár, 2020)