2023. július 3.

C. M. Ewan: Az interjú

 

Úgy emlékszem, hogy régebben találkoztam már az interneten a könyvvel, azonban arra nem, hogy akkoriban terveztem-e az elolvasását a kötetnek. Személyesen a könyvtár polcai között sétálva figyeltem fel Az interjú-ra, mely azonnal magára vonzotta a tekintetem. A fülszöveg és a fedlapon szereplő beharangozó alapján reménykedtem abban, hogy pozitív csalódást fog okozni. Nos, őszintén szólva ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom teljes mértékben, mert ambivalens érzések kísértek végig az oldalakba mélyedve.

A külcsín egyszerű, sokatmondó, mégsem érzem, hogy maradandó lenne számomra. Igazából passzol a történethez, de sem ezt, sem az eredeti borítót nem érzem a magaménak. A fülszöveg eléggé felcsigázott, ezért rettentően kíváncsi voltam, hogy a cselekményszál is ténylegesen ennyi izgalmat és fondorlatot hordoz-e magában.
Tehát mindenképpen bizakodóan álltam a regényhez és csak reménykedni tudtam abban, hogy az utolsó lapokhoz érkezve is hasonló szemmel fogok nézni a műre.

Kate élete tragikus eseményt rejt magában, amit igyekszik feldolgozni és a lelke mélyére száműzni, amennyire csak teheti. Jelenleg van munkahelye, azonban igyekszik egy olyan munkát találni, ami teljesen kifárasztja, hogy ne legyen ereje még gondolkozni sem. Egy fejvadász segítségével kerül a város egyik legelitebb PR-ügynökségéhez, ahol vezető ügyfélmenedzserként folytathatja tovább a mindennapjait, ha sikerrel zárul az interjúja.

Rövid késéssel ugyan, de megérkezik a hatalmas felhőkarcolóba, ahol szinte azonnal felküldik a tizenharmadik emeletre, ahová a cég költözött. A nőt pillanatok alatt kirángatja a komfortzónájából az, hogy nem az a személy ül az asztal másik oldalán, akire számított, hanem egy hideg pillantású, merev férfi.
Kate számos intőjellel találkozott, amelyek meggondolása után, talán nem kerülhetett volna ilyen helyzetbe, azonban csak az lebegett a szeme előtt, hogy elszabaduljon a szívét és lelkét lefoglaló, fájdalmas érzések elől.

Joel érzi a nő kisugárzásából áradó magányt és szomorúságot, azonban a célja eléréséhez félre kell tennie mindezt, hiszen csak így tudja véghez vinni a megbízója által kérteket. Mindent megtesz azért, hogy előhozza Kate-ből a megfelelő válaszokat, amiért nem fél ijesztő vagy kegyetlen eszközökhöz nyúlni, hiszen ha nem lesznek megelégedve a munkájával, akkor ő lesz az egyik, akire a halál vár.

Egy nő és egy férfi, akik hasonló terheket cipelnek, azonban vissza kell térniük a múltba, hogy megtalálják a legfőbb kérdésre a választ - ezek közül az egyik felszínre hozza a kirekesztett keserűséget, míg a másik eddig ismeretlen megvilágításba helyez mindent.
Egy titok, ami elől nincs menekvés, mert előbb-utóbb kicsinál, összetör és a másvilágra küld.

Vajon Kate megússza épségben élete legfontosabb interjúját?

C. M. Ewan alkotása lassan épül bele az olvasó tudatába, hogy idővel a legártatlanabb információval szemben is szkeptikussá váljon. Megkérdőjelez mindent, ami az interjú során és azt megelőzően felmerül. Személy szerint a cselekmény első fele nagyon tetszett, aztán kezdtem azt érezni, hogy hiába történnek kíméletlen dolgok főszereplőnkkel, mert a reakciói annyira szürreálissá válnak. Szerintem elfért volna benne leleményesebb, ütősebb fordulat.

Az interjú nem lett a kedvenc thriller kötetem, hasonló kezdő történetszállal még nem találkoztam, de úgy vélem nem lett maximálisan kihozva belőle az izgalom faktor. Összességében egy élménynek jó volt, mert szórakoztatott, de nem olvasnám el még egyszer!

🌟

"Még mindig hallottam a hangját az álmaimban, a telefonomon őrzött videókban, abban az üzenetben, amelyet a rögzítőmön hagyott. A hangot, amely olyannyira hiányzott."

"Vajon volt már mással is úgy, hogy amikor egy nagyon fontos dolog történt az életében, azt érezte, mintha kiszállna a testéből és fentről figyelné a saját reakcióit, akár egy darabot a színházban? Velem épp ez történt, mindössze százszor erősebben."


🌟 
 
Fülszöveg:

Egy állásinterjú, ami az életedbe kerülhet.
Kate késve érkezik London egyik legújabb és leglenyűgözőbb felhőkarcolójába, pedig álmai munkája a tét. Vezető ügyfélmenedzser lehet a város legelitebb PR-ügynökségénél.
Kettesben találja magát Joellel egy csúcsmodern irodában, a tizenharmadik emeleten. Joel tartja az interjút, amikor mindenki más már a hétvégét élvezi. Már ez önmagában intő jel lehetne, de Kate ekkor még nem sejti, hogy ez a beszélgetés egészen mást tartogat számára, mint amiért jött.
A nő csak úgy menekülhet meg, ha válaszol egy lehetetlennek tűnő kérdésre. De ha nem tud, valami borzasztóan rossz fog történni. A válasz és az ijesztő igazság a múltban keresendő.
C. M. Ewan nemzetközi bestsellerszerző egy vibráló thrillerrel mutatkozik be a magyar olvasóknak. A lebilincselő és akciódús történetben olyan fordulatok várnak, amelyekre nem számítasz, és minden apró részletnek jelentős szerepe van. Rémisztően izgalmas utazás az elejétől a végéig!

(Álomgyár, 2022)