2023. február 27.

K. M. Holmes: Megtévesztő szerelem

Ha meglátok egy K. M. Holmes regényt, akkor egyszerűen csak azt érzem, hogy ki kell nyitnom, fel kell ülnöm a vasútra és végig kell száguldanom a történeten! A Megtévesztő szerelem című mű beharangozásakor szinte azonnal megcsapott a sugallat, így muszáj volt eleget tennem a kis hangnak a fejemben és végül belecsöppentem Avery és Derek világába. Rég fordult elő, hogy ilyen rövid idő alatt elolvassak egy könyvet - mindössze két este elég volt rá.


Valójában nem vonzanak a félmeztelen pasis borítók, de ebbe a külcsínbe pillanatok alatt beleszerettem. A domináns lila szín, a fényképező és a férfi alak ütős párosítást alkot. A történetszálat a két főszereplő nézőpontjából ismerhetjük meg, az írónő váltott szemszögben tárta elénk ezt az izgalmas, romantikus alkotást.

Avery nem hisz a viszonzott és reménnyel teli szerelemben, mivel rengeteg csalódás érte már. A napjait az egyik kisebb New York-i kiadóban tölti, ahol a főnöke, egyben a legjobb barátnője is. Szüleit elvesztette, de rengeteg időt tölt a bátyja, Noah társaságában, akinek alkalmanként segíteni szokott a munkájában.

Derek élete kívülről tökéletes, a felszínes kapcsolatai mind csak a csillogást és a bevételi forrást látják benne. Évekkel ezelőtt egy véletlennek köszönhetően modell karrierbe kezdett, ami miatt rengeteg áldozatot kellett hoznia. Nem viseli jól, hogy nagy távolságokra van a családjától, hiszen a rengeteg munka a különféle helyszíneken teljesen lefoglalja.

Főszereplőink találkozása akaratlanul történik, Noah stúdiójában, ahol a nőnek pont a férfi fotózásán kell segédkeznie. Már az első pillanattól kezdve fellobban a szikra kettejük között, ami rövid időn belül magával vonzza a vágyat is. Avery már hosszú ideje követi a közösségi oldalon Derek mindennapjait és sosem gondolta, hogy valaha is találkozhat vele egy átlagos helyzetben. A nap végül egy mindent felemésztő csókkal zárul.

Van esély arra, hogy az útjuk évekkel később keresztezze egymást? Mit rejt a fényesre csiszolt külső? Képes elfogadni az érzelmeit az, aki ezidáig csak a vágy felett uralkodott?

K. M. Holmes ismételten egy elképesztő és letehetetlen történetet adott ki a kezei közül. Minden egyes műve érzelmi katarzist generál, s ez most sem volt másként. Egyszerűen imádtam azt az erőt, ami az oldalak elé szegezett!

Az írónő a karaktereket kellőképpen kidolgozta, egyik sem hagyja hidegen az olvasót, hanem mindenképpen kivált belőle valamilyen érzelmet. Én kedveltem őket egytől egyig, megértettem Noah reakcióját is a későbbiekben, hiszen ő a húgát védte a kezdetektől fogva. Avery személyével nagymértékben tudtam azonosulni, szerintem jó döntéseket hozott. Derek első pillantásra egy zord, nőcsábász és magától elszállt férfinek tűnik, azonban a történet során lehull az álarca és megismerhetjük az igazi arcát.

A Megtévesztő szerelem alapvetően egy szórakoztató, érzelmet- és gondolatot teljesen kikapcsoló, fantasztikus alkotás, amely mindezeken kívül mást is magában rejt. Egyrészt megmutatja azt, hogy a hírességek nyilvános viselkedése nem feltétlenül tükrözi a személy igazi arcát, sokszor csak a sebezhetőség érdekében húznak fel egy védelmi falat, de nem szabad ez alapján ítélkezni mások felett. Másrészt bebizonyítja, hogy a szerelem mindig akkor és ott teljesedik be, ahol az meg van írva. Némelyik csak egy lecke, ami elsőre talán fájdalmat okoz, de hosszú távon megerősít, míg a többi valódi és utánozhatatlan, amit sosem felejtesz.

K. M. Holmes nem okozott csalódást, egy különleges, észveszejtő utazásra hívott, ahol nyugodt szívvel kizárhattam mindent és teljes mértékben a műre figyelhettem!

🌟

"(..) a vágy – mutatott a szívére – idővel úgyis erősebb lesz, és vagy felemészt, vagy megtanulod, hogyan érd el az álmaidat – a szemembe nézett – korlátok nélkül."

"Túl szép volt, túl tökéletes és annyira törékeny!"

"Loholok utána, elkapom, és ez vagy az életem legjobb döntése lesz, vagy egy életre szóló lecke."

"Néha elég egy pillantás vagy egy mosoly. Esetleg egy apró érintés, és tudjuk, hogy mire gondol a másik."

🌟 

Fülszöveg:

A ​reménytelen szerelemnek is megvan az előnye, hiszen a tökéletes illúzióban nem lehet csalódni. Ilyen szerelemben él Avery is, akinek az élete pont emiatt olyan sivár. De a váratlan fordulatok mindig meglepetést okoznak, most épp a vonzó külsejű Derek Davis személyében. Ő az a férfi, akit eddig csak a divatmagazinok címlapján látott, és akiért titokban mindig is dobogott a szíve. Ám Derek mosolya ezúttal már nemcsak a kamerának szól, hanem egy kicsit őt is hívogatja.

Derek nem tervezte, hogy megcsókolja a fotós hugicáját, de Avery teljesen elkápráztatta, ahogy félénken rámosolygott a kamera mellől. Kíváncsi volt rá, hogy milyen érzés lehet. Tudta, hogy a csók után nem látja többé, nem is reménykedett benne. De ahogy távolodott tőle, a léptei egyre elnehezültek, és azon kapta magát, hogy a sorsot kérleli az újabb csodáért. Pedig tudta jól, hogy kihasználná. Eldobná. Mert ő csak elveszíteni tudja a nőket, megtartani nem.

Mi történik akkor, ha a lehetetlennek hitt álom valóra válik?
Ha megjelenik előttünk az a személy, akit eddig csak a címlapokon láttunk?
Lesz folytatása a történteknek, vagy csak elkíséri őket a találkozás emléke?

A rendkívül sikeres Tiéd a főszerep-sorozat szerzője, K. M. Holmes újra elvarázsolja olvasóit érzelmekkel és fordulatokkal teli regényével, miközben bepillantást enged egy olyan világba, amiről sokan csak fantáziálnak.

(Álomgyár, 2022)