2021. november 9.

Robin O'Wrigthly: Stronger than love - Erősebb a szerelemnél - előolvasás

 


Évekkel ezelőtt találkoztam legelőször az írónő munkásságával, több történetet olvastam már tőle – Emlékkönny, Tripiconi sztori, Kettős kereszt -, így a műre pillantva rögtön az az érzésem támadt, hogy ez az alkotás más lesz. Külcsínét tekintve a borító letisztult, egyszerű és mégis megragadja a figyelmet, a fülszöveg elolvasása után pedig már biztos voltam abban, hogy igen, Robin O’Wrigthly legújabb regénye különleges lesz.. és így is lett!

Történet:

Loraine jogászként dolgozik, egy festmény átadási ügylet miatt Brassóba kell utaznia. Örömmel vág bele a kalandba, amíg nem szembesül azzal, hogy most sem lesz könnyű dolga. Például Ioan Popa személye, akivel egy repülőgépen utazik, s a hoteltől nem messze is újra feltűnik.
A férfi újságírónak vallja magát, viszont a felszín alatt súlyos titkokat őriz. Felkínálja idegenvezetői szolgálatait Lo-nak egy interjúért cserébe, amibe ugyan nehezen, de végül beleegyezik a nő.

Az utazás nem sikerül olyan rövidre, mint ahogyan az tervezésre került. Sokkal hosszabb időt vesz igénybe a festmény körüli teendők elintézése, mint ahogy a nő szerette volna. Emiatt dönt úgy, hogy a plusz időt az új, pajkos és szívdöglesztő ismerősének szenteli.
Azonban arra egy pillanatig sem számított, hogy olyan helyzetbe keveredik, ahol féltenie kell a testi épségét, az életét. Valaki elrabolja őt, aki tudni akarja, hogy hol a festmény. De miért kell egy maffiózónak egy neves műalkotás?

Lo végül megmenekül az elrablója elől. Azonban érzelmileg és lelkileg borzalmas állapotba kerül, így rengeteg időnek kell eltelnie ahhoz, hogy össze tudja kaparni magát. Vissza kell térnie a munkájához is, hiszen nem maradhat végleg távol.

A nő hogyan reagál arra, ha a férfi ismét felbukkan és a szerelméért áhítozik? Hogyan éli túl a rá váró megpróbáltatásokat?

Vélemény:

Alapvetően a történet eredeti megírásában közeli résztvevő voltam, hiszen akkoriban az a megtiszteltetés ért, hogy mentorként tevékenykedhetem néhány író-alannyal, köztük Borkával is. Azonban a mű jelenlegi változatával egészen idáig nem találkoztam. Hatalmas köszönettel és hálával tartozom az írónőnek, amiért akkoriban mellém szegődött, és amiért most előolvasó lehetek a nemsokára megjelenő regényénél!

Robin O’Wrigthly egy olyan kivételes írói stílussal rendelkezik, amit az eddigi összes alkotásába tökéletesen be tudott építeni - ahogy a Stronger than love – Erősebb a szerelemnél című regényébe is.
A szokás ROW humor keveredett az akcióval, a romantikával és a drámával is. Ám nem is az összetételen, hanem sokkal inkább azok mennyiségén van a hangsúly ebben a történetben. Ezek egyvelege nagyon ütős lett, fergeteges élményt okoz az olvasónak!

A szereplők szerethetőek, jól kidolgozottak voltak. Könnyen belopták magukat a szívembe egytől egyig. Mindegyikőjük olyan egyedülálló személyiséggel lett felruházva, amivel csak fokozták a letehetetlenség érzését!

Az írónő jóvoltából egy kiemelkedően érzelmes, ugyanakkor rendkívül szórakoztató történetet ismerhetünk meg. Számtalan emóciót előhív belőlünk az oldalak rengetegében, amik csak még színesebbé varázsolják az alkotást!

Ajánlom azoknak az olvasóknak, akik szeretik a pörgős, érzelemdús regényeket!

Kedvenc idézetek:

"(..) kitárta a karját, és végre szabad voltam. Annyit azonban értettem a nyelvén, hogy tudjam: a szívemet most kötözte meg."

"Hagyni kell elmenni a jó emlékeket is, ha már elengedjük a rosszakat…"

"Mit szeretnél? Hogyan bűnhődjek meg? Kerüljek börtönbe? De hát már ott vagyok, mint a szíved rabja!"

További információk:
- Olvasásom: 2021. október 27. - november 5.
- Kiadó: Mogul


Fülszöveg:

…Egy kupica havasi pálinka vagy egy igazi kelet-európai kávé. Vagy valami más?

Loraine „Lo” Hindeman, a kikapós, New York-i jogásznő karrierje ígéretesen alakul. Nem kérdés, hogy munkaadója, a Whinfrey’s ügyvédi iroda, a Harshclay Galéria megbízásából őt küldi el Brassóba egy rutin műkincsügyletet lebonyolítani.
Bár a repülőúton minden a megszokott medrében halad, Lo mégis megérzi: az élete hamarosan egy pillanat alatt a feje tetejére áll majd. Onnantól kezdve, amint egy titokzatos, pimasz és őrjítően szexi idegen, bizonyos Ioan Popa zsebkendőt nyújtva belép a látókörébe, ez meg is valósul.

Csempészek, kitervelt árulás, emberrablás és a sötét közép-kelet-európai maffia hálójába hullik, miközben a legnagyobb veszélybe mégis a szíve kerül…

A szerző – megannyi könyv után – ezzel az izgalmas és szenvedélyes regénnyel debütál a népszerű romantikus kaland zsánerében, csak hogy kihívás elé állítsa önmagát, és persze az olvasóit is. Vegye komolyan, aki szórakozni akar!