2021. október 31.

Veda Sylver: Dermedt szívek - előolvasás

 


Veda Sylver a magyar romantikus regények egyik kiemelkedő írónője. A Boszporusznál című sorozatban egy Törökországban játszódó szerelmes történetet ismerhettem meg, mely cselekményi- és érzelmi szempontból rendkívül gazdag. Izgatottan vártam, hogy olvashassam legújabb alkotását, mely zsánerében azonos, mégis stílusában picit légiesebb, mint az eddigiek. A Dermedt szívek a NewLine kiadó gondozásában fog megjelenni, egy sajátos és gyönyörű külcsínbe csomagolva.


Történet:

Katarina Keller jogász-gyakornokként dolgozik, a szerelmi élete rendkívül sivár. Legtöbb estéjét a barátnője, Mia társaságában tölti egy közeli bárban, ahol a lány párja is dolgozik – Mia féltékeny, ragaszkodik ahhoz, hogy folyamatosan szemmel tartsa kedvesét. Nina egy ilyen este alkalmával találkozik össze egy jóképű, sármos idegennel, aki végül hazaviszi a kissé illuminált állapotban lévő nőt.

Alexander Hartling gyerekorvos, sebész. December elején utazik haza a családjához, hogy ott töltse az ünnepeket. Merő véletlenségből a reptéren összetalálkozik a gyönyörű nővel, aki régi ismerőse – előző este azonnal felismerte Katarinát, habár a nő az emlékezés jelét egyáltalán nem mutatta.

Katarina és Alexander egy repülőgéppel utazik, s egy autóval érkeznek meg az alpesi kisvárosba. Nina ígéretet tett, hogy három hétig vigyáz a mostohatestvéreire, habár semmi kedve sincs hozzá, hiszen sosem találkozott velük. A testvéreket – Lisa, Peter, Heidi – hatalmas fájdalom érte, hiszen elvesztették szüleiket, s egyedül édesanyjuk nővére az, akivel együtt maradhatnak a életük hátralévő részében.

Nina gyermekkorában rengetegszer vendégeskedett a Hartling családnál. Itt éltek, míg a nő édesapja nem talált egy másik nőt, s nem lett másik családja – azaz a három mostohatestvére meg nem született.

Katarina kapcsolata a gyerekekkel nem zökkenőmentes, sőt kezdetben elég nehéz megbarátkoznia Lisával. A lányt nagyon megérintette a szülei halála, képtelen feldolgozni az édesanyja elvesztését, fél az újabb fájdalomtól és az elhagyás érzésétől, így nem szeretné Ninát közelebb engedni magához. Peter egy szeretetre éhes, csodálatos kisfiú, aki hatalmas örömmel fogadta a legidősebb nővére érkezését. Heidi pár hónapos kislány, aki szinte semmit sem fog még fel a körülötte zajló helyzetből.

Nina alig várja, hogy leteljen a három hét és visszatérhessen a saját otthonába. Azonban azzal az egy dologgal nem számol, hogy a gyerekekkel töltött idő mennyire összekovácsolja őt a testvéreivel. A rengeteg negatív érzelem mellett, ott vannak a boldog pillanatok és az a rengeteg szeretet, amit kap tőlük. Arról nem is beszélve, hogy a nő mindeközben egyre közelebb kerül egykori régi szomszédjához, Alexanderhoz is. Ám a titkok hatalmas rombolást végeznek, ha felszínre kerülnek…

A karácsonyt és a szilvesztert is együtt töltik, aztán mindenki tudja, hogy visszatérnek a régi kerékvágásba. Persze ez nem igaz, hiszen Katarina szíve megtelt a testvérei szeretetével és a férfi iránt érzett szerelmével is. Képes a nő túllendülni a nehézségeken? Hogyan dönt a további életével kapcsolatban?

Véleményem:

Veda Sylver legújabb regényében másfajta történettel örvendezteti meg az olvasóit. Eddigi köteteiben a pörgős, eseménydús cselekményeken volt a hangsúly és az intenzív érzelmeken. A Dermedt szívek egy könnyed olvasmány, melyben a mély érzéseknek van hatalmas szerepe.

Az írónő a szeretet erejére helyezte a hangsúlyt, melyet az oldalakba mélyedve a saját bőrünkön tapasztalhatunk meg. Mert ez az olvasmány egy kedves, olvasmányosan megírt regény, ami tökéletes kikapcsolást nyújthat a decemberi rohanásban, az ünnepek előtti sürgés-forgásban. A történet szereplőinek meg kell tanulnia a szeretet befogadását, s tovább adását is.
A szeretet mellett a gyász feldolgozása is jelentős, hiszen a három árva testvérnek az összeomlás széléről kell újra építkeznie. Katarinában is feltörnek a régmúlt sebek, a feldolgozatlan elvesztés, amit ezúttal le kell tennie a válláról és ezen terhek nélkül folytatni az életet.

Veda Sylver egy különleges, elragadó művet tár az olvasói elé. A fülszövegből is látszik, hogy nem emeli magasra a történet cselekményi szintjét, ugyanakkor pont annyit ad az oldalak kuszaságában, amennyi elvárható. Segít beköltöztetni az ünnep szellemét, a családi együttlét jelentőségét a szívbe. Súlytalan menedéket nyújt a stresszes, fáradt léleknek a karácsony közeledtével!
Nagyon szerettem a művet, mert eszembe juttatta a gyermekkori karácsonyokat, amikor a teljes nagy család összegyűlt az ünnep alkalmából. Eszembe juttatta az ízletes ételeket, a fantasztikus ajándékozásokat.. s az ezt megelőző napokat is.

Véleményem szerint az írónőnek a fesztelen stílus is jól áll, melyet a Dermedt szívek megírásával be is bizonyított számunkra. Ha szeretnél egy megragadó, szeretetteljes történetet megismerni, ami társul szegődhet a téli napokon, akkor ne hagyd ki Veda Sylver legújabb alkotását!

Kedvenc idézetem:

"Dacos és harcias, egy igazi túlélő, mégis attól félek, most összetörik majd a szíve, és talán soha nem sikerül összeragasztani."

"Semmi nem változott, és mégis minden."

"(..) az életben adódnak olyan helyzetek, amikor egyszerűen csak el kell fogadnunk, hogy ez van, mert úgysem tehetünk ellene semmit."

További információk:
- Olvasásom: 2021. október 26.
- Kiadó: NewLine

Fülszöveg:

Egy véletlen, de sorsszerű találkozással kezdődött…
Egy történet az összetartozásról, családról, szenvedélyről és egy különleges szerelemről, ami a hófödte hegyekben született.
Nina Keller, az ambiciózus jogászlány épp csak megkapja élete gyakornoki állást, amikor egy váratlan hívás miatt vissza kell térnie gyermekkora helyszínére, ahol immár tizenöt éve nem járt. Ráadásul nem sokkal karácsony előtt. Azonban hiába festői szépségű és meghitt az alpesi vidék, benne csak rossz emlékeket idéz. A háta közepére sem kívánja az egészet, és azt a három gyermeket – a féltestvéreit is –, akikre három hétig vigyáznia kell.
Ha pedig az új kihívások és a fájdalmas emlékek nem volnának elegendők, a szerelem is betoppan az életébe. De vajon mi történik, ha két megtört szív találkozik? Nina és Alexander között az első perctől érezhető a kölcsönös vonzalom, azonban úgy tűnik, hogy a boldog beteljesedéshez rögös út vezet. Ha egyáltalán vezet…