2021. szeptember 22.

Anne Raven: Illegális szerelem - Illegális vágyak: Zalán


Az Illegális szerelem című kötet idén jelent meg a NewLine Kiadó gondozásában. A könyv külcsíne hamar felkelti az olvasó figyelmét, habár alapvetően a sötétebb színek dominálnak rajta. Mimi Taylor írónő – aki egyben a kiadó vezetője is – számtalan alkalommal ajánlott nekem könyveket, s most is tökéletesen sikerült eltalálnia az ízlésemet!

A történetről:

Főszereplőnk, Vivien egy budapesti lakásban él szerelmével, Ákossal. A mindennapjait a nemsokára esedékes fotós diplomamunkájával tölti, emellett a közeli bárban dolgozik. Ákos munkahelye egy helyi bank, ahol éppen megüresedett a fiókvezetői pozíció, így a férfi megpályázta.
Boldog párkapcsolatban élnek, habár a nőt kísértik a múlt démonjai, amelyek egyre több vitát szülnek közöttük.

Az elmúlt időszakban rengeteg feszültség volt Vivien és Ákos között, ezt csak tetézte az, hogy Ákos egy győri bankban kapott állásajánlatot. Ráadásul a nő kapcsolata a húgával, Noémivel sem javul, pedig ő mihamarabb szeretné rendbe tenni a dolgokat köztük.
Vivien egy ferde este alkalmával mélyebbre süllyed lelkileg és nagyon közeli kapcsolatba kerül egy férfivel, akitől végül a visszavonhatatlan előtti utolsó pillanatban sikerül elszakadnia.

Talán a sors keze, de a férfi újra felbukkan az életében. Zalán a nő társának, Ákosnak a legjobb barátja. A férfi, mint bokszedző és bokszoló lesz a fotós diplomamunka témája.
A nő élete fenekestül felfordul. Egyrészt Noémi hozzájuk költözik egy időre, akiről hamar kiderül, hogy egy nehézsúlyú bűnözővel tölti el az idejét. Másrészt Vivien egyre távolabb kerül Ákostól, Zalánhoz pedig egyre közelebb.

Főszereplőnk úgy érzi, hogy a sors furcsa fintora az életének alakulása. Át kell értékelnie az Ákossal való kapcsolatát, a húga bizalmába szeretne férkőzni és a Zalán iránti érzelmeit is kordában kell tartania. Döntenie kell meghatározó kérdésekben, amire nem igazán van felkészülve. Ám, ha azonnal kell szembenéznie a választásaival, akkor hogyan reagál azokra? Mekkorát mer kockáztatni a nő?

Véleményem:

Az Illegális szerelem című regény az első Anne Raven olvasmányom, ám a szenzációs történetből kiindulva biztosan nem az utolsó. Az írónő stílusa impozáns, humoros, ugyanakkor realisztikus. Főszereplőjét olyan életszerű helyzetekbe taszítja, melyek az olvasók életében is mérvadóak, elgondolkodtatóak lehetnek. Vajon tényleg megéri mindent megtennünk azért, hogy a kapcsolatunk helyreálljon valakivel? Milyen buktatók lehetnek egy „megszokássá vált” kapcsolatban?

Alapvetően számos romantikus olvasmánnyal találkoztam már, mégis ebben a történetben ott volt az a plusz, ami megkülönbözteti a zsáner többségétől. Annyira légies volt, könnyedén magam mögött hagytam az oldalak rengetegét és szinte már az utolsó fejezeteknél tudatosult bennem csak, hogy mindjárt befejeződik Vivien története. Lendületes volt és hamar beszippantott!

A karakterek szerethetőek, ugyanakkor valósághűek voltak. Szinte mintha a mi valóságunkból lettek volna kiragadva, ezáltal az olvasó a történet szereplőjeként élte meg a cselekményszál minden rezdülését. Személy szerint szerettem a főszereplőt, minden egyes reakcióját és tettét megértettem. Néha úgy éreztem, hogy szívesen megölelném és vele együtt gondolkodnék az életének meghatározó döntéseiről.

Ajánlom a romantikus könyvek kedvelőinek, mert Anne Raven alkotása páratlan, lenyűgöző és izgalmas. Egy igazi szerelmes történet tele érzelemmel, elgondolkodtató pillanatokkal!

Idézetek a könyvből:

"A férfi, aki a karjában tartott szeretett, és én is szerettem őt."

"Nem kergethetsz tovább egy illúziót, ami már nem tesz boldoggá."

"– Őszintén szólva félek a fájdalomtól.– A fájdalom relatív. Ki kell zárni.
Fintorogtam. És mi a helyzet a szívfájdalommal?
– Ezek szerint neked nem jelent problémát – mondtam.
– Hozzá kellett szoknom a fájdalomhoz."

További információk:
- Olvasásom: 2021.augusztus 24. -2021. augusztus 28.
- Kiadó: NewLine
- Kiadás éve: 2021
- Oldalak száma: 360 oldal