2023. október 23.

Ella Steel: Hullámok foglyai (Crosby testvérek 2.)

A Dermesztő fogság felejthetetlen élmény volt számomra, hiszen egy varázslatos történet bontakozott ki a kezeim között, ami nemcsak szórakoztatott és kikapcsolt, hanem tanított és elgondolkodtatott is. Közel egy hónapja olvastam, de nem tudtam tovább tartóztatni magam a folytatástól, így zabolátlanul belecsöppentem a Crosby testvérek második kötetébe. A Hullámok foglyai már a megjelenés előtt felkeltette az érdeklődésem, s ez ennyi idő elteltével sem apadt el bennem. Abszolút hozta azt a szintet, amire vártam, egy újabb gyöngyszemmel gazdagodtam!

Történet:

A regény ott folytatódik, ahol a Dermesztő fogság befejeződött….

Zoey egy újabb város könyvesbolt megnyitójára készül, ahol rengeteg feladat vár rá, viszont a segítsége sokkal csekélyebb. Erre az időre a bátyjánál húzza meg magát, aki rengeteget változott pozitív irányba és ez jó hatással van a kapcsolatukra. A nő az érzelmei tisztázása és az elmúlt szörnyűség feldolgozása miatt vállalta el ezt a munkát, de a gondolatait nem tudja irányítani, folyamatosan Kayden jár az eszében.

Kayden mindennapjai zsúfoltak, az új szálló felújításába fekteti minden idejét és energiáját. Azonban Zoeyt nem tudja száműzni a fejéből, ráadásul Sophie is ráakaszkodik, ennek hatására úgy dönt, hogy határozottan és véglegesen megszünteti a kettejük kapcsolatát, amiben a nő apja segít neki.

A könyvesbolt nyitó estéjén Zoeynek több érdekes dologgal is szembe kell néznie, amelyek mindegyike hatással van a jelenére és a jövőjére egyaránt. Kayden saját magával harcol, mert szíve szerint a nő mellett lenne ezen a fontos napon, de tiszteletben kell tartania, hogy időre van szüksége.

Végül a sors úgy hozza, hogy egy luxushajón összetalálkoznak. Képtelenek kordában tartani a szunnyadó érzelmeket, mert a bennük tomboló hiányérzet és vágy, pillanatok alatt a tetőfokára hág és fékezhetetlenül sodródnak egymás felé. Ám nem úgy folytatódik az utazás, mint ahogy az várható lenne. Szörnyű bajba kerülnek, ahonnan csak egy menekülőút létezik. Egy csónak a szabad vízen, távol a szárazföldtől.

Elég erős a hitük és a szerelmük, hogy egy újabb kockázatos kalandot sértetlenül megússzanak?
Hogyan lehet kibírni hosszú napokat egy lakatlan szigeten, ami óráról órára veszélyessé válik?
Létezik a boldogság kettejük számára, ha a sors minden alkalommal egy újabb akadályt görget eléjük?

Véleményem:

Ella Steel ezúttal sem kímélte az olvasókat és olyan izgalmakat csempészett az oldalak közé, amelyek nem hagyják ellaposodni a történetet. Az érzelmek ismét lángra lobbannak, csupán az a kérdés, hogy közösen tudják-e kontrollálni, vagy felégetnek mindent maguk körül.

Egy férfi és egy nő, akik minden helyzetben feltalálják magukat.
Egy férfi és egy nő, akik bolondulnak egymásért.
Egy férfi és egy nő, akiknek nem jár könnyedén a boldogság.
Egy férfi és egy nő, akik képesek meghódítani a világot.
Egy férfi és egy nő, akiket a sors egymásnak rendeltetett, vagy mégsem?

A Hullámok foglyai azonos stílusban íródott, mint az előző kötet, így maximálisan kiegészítik egymást. Tökéletes kikapcsolódást nyújtott, egy érzelmi útvesztőbe sodort!
Csak ajánlani tudom a romantikus művek szerelmeseinek! Mert a Crosby testvérek sorozat nem egy mindennapi, megszokott világba kalauzol el bennünket, hanem egy olyan helyre, ahol mindenre van megoldás és minden lehetséges, ha igazán akarod.
Hogy mit tartogat Mason története? Fogalmam sincs, de biztosan nem hagyom ki!

Kedvenc idézetem: 

"Sokan azt mondják: ahhoz, hogy el tudd dönteni, a melletted álló férfi akár egész életedben a társad lehet-e, időre van szükség. Azt mondják, nem lehet rózsaszín szemüvegen keresztül megítélni egy kapcsolatot. Meg kell élni számos buktatót ahhoz, hogy ki tudd jelenteni: Igen, nekem ő az igazi."

"A könyvek megmutatják, hogy nem vagyunk egyedül egy-egy élethelyzettel, rávilágítanak a probléma gyökerére. Nekünk már csak az a dolgunk, hogy ezt a tudást beemeljük a mindennapokba."

"Rájöttem, hogy nem attól válok erőssé, ha mindent egyedül akarok megoldani, ha minden akadályt egyedül akarok legyűrni.. hanem attól, ha beengedek valakit az életembe. Valakit, aki mellett olykor lehetek gyenge is. Valakit, akire számíthatok egy nehéz helyzetben; aki mellettem áll a bonyolult döntések meghozatalában; aki támogat és biztat, ha arra van szükségem. Valakit, akinek már a jelenléte is elég ahhoz, hogy jobb kedvre derüljek. Valakit, akit tiszta szívből támogatok, legyen szó bármiről. Valakit, akivel a veszekedés utáni kibékülés édesebb, mint bármely könnyen megszerzett egyéjszakás kaland…"

A könyv fülszövege itt olvasható: moly.hu 💙